S. Arabija: Požar u stambenom kompleksu

Najmanje šest osoba je poginulo i 206 povređeno u požaru u stambenom kompleksu u Kobaru, gde stanuju strani radnici zaposleni u saudijskom naftnom gigantu.

Svijet 30.08.2015 | 20:50
S. Arabija: Požar u stambenom kompleksu

Generalna direkcija za civilnu odbranu saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova saopštila je da su neki od povređenih u kritičnom stanju i da su žrtve različitih nacionalnosti, prenosi AP.

Požar je izbio jutros oko 6 h po lokalnom vremenu u podrumu stambenog kompleksa "Radium" u istočnom gradu Kobar koji koristi i državni naftni gigant "Saudi Aramko" za smeštaj svojih radnika, prenela je agencija AP.

Vlasti su navele da su stanovnici okolnih zgrada evakuisani helikopterima koji su učestvovali u operaciji spasavanja zajedno sa vatrogascima, dodaje AFP.

Očevici su naveli da je najmanje 30 vozila hitne pomoći stiglo, vatrogasi, spasioci koji pomažu u evakuaciji i tri helikoptera u stambeni kompleks od više objekata koji je "relativno nov i lepo izgrađen".

Iz kompanije "Aramko" su naveli da je istraga u toku u stambenom kompleksu "Radium" koji čini osam šestospratnica sa ukupno 486 stanova koje koriste, između ostalih, saudijska državna kompanija za smeštaj dela stranih radnika od ukupno 55.000 svojih zaposlenih, dodaje Rojters.

Komentari / 0

Ostavite komentar