Хоће хареме у Русији

Закон у Руској Федерацији под браком подразумева заједницу једног мушкарца и једне жене.

Свијет 30.08.2015 | 12:05
Хоће хареме у Русији

Али, једна свадба у Грозном, 17-годишње Луизе Гојлабијеве и руководиоца рејонског одељења полиције, 48-годишњег Нажуда Гучигова, за кога није било јасно да ли је разведен, подгрејала је полемику о многоженству. Једни говоре да треба озаконити многоженство у муслиманским републикама на Кавказу, други су категорични да закон мора бити исти за све.

Експерти подсећају да је оно постојало у царској Русији, као и за време СССР-а, законодавци наглашавају да је руски председник Путин више пута поновио да је закон јасан да је брак заједница једног мушкарца и једне жене. Ипак, Магомед Даудова, шеф администрације председника Чеченије, каже да би било добро да се легализује многоженство у Русији, под условом да мушкарац може да храни и другу жену.

Руководилац Одељења за односе цркве и друштва Московске патријаршије Всеволод Чаплин упозорава да није случајно почела дискусија о многоженству. Православље сматра да је брак заједница мушкарца и жене и истиче да дискусију о многоженству распирују они који су за једнополне бракове.

Копредседник Словенског правног центра Анатолиј Пчелинцев, уједно и главни уредник часописа "Религија и право", објашњава да на Кавказу и неким регионима око Волге муслимани имају и по неколико жена:


Код њих се у складу са традицијом то сматра нормалним и њихове жене се томе не противе - објашњава Пчелицев.

Демографи кажу да у Русији има више жена него мушкараца, који и тако брже умиру. Због тога правник Пчелинцев сматра да тамо где постоји традиција многоженства, њу треба поштовати, па се закон о браку треба променити.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Заборавимо религије

30.08.2015 10:59

Узмимо примјере из зивотињског свијета. Пастув који улази у стају и кобиле које цекају. Он иде с једна на другу. Власник стаје удје унутра да баци јос хране. Пастув изидје напоље. Уморан од ј**авања. Поука: оне које не хранис вец цекас дрзаву да то ради док не падне ти не постујес. Кад подјес вадити своје паре онда је другације. Полицајац на дрзавним јаслама и подмитљив па не зна гдје би прије.Није се он ознојио осим у кревету. Да, Путин неце бордел и стају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сполне болести

30.08.2015 11:17

Цак и једно друство из каменог доба као Саудијска Арабија морало је признати макар дјеломицно да из разарају сполне болести. Они дају податак за своју сиротињу која није могла ици у САк, УК да се лијеци. Странци се за ту ствар никад не би усудила да тразе помоц- оде глава не само п**нис. 'Тхе авераге аннуал инциденце оф СТИс пер 100,000 популатион фор Саудис анд нон-Саудис, респецтивелy, wас ас фоллоwс: 14.8 анд 7.5 фор нонгоноцоццал уретхритис, 9.4 анд 10.4 фор трицхомониасис, 5.2 анд 4.2 фор гоноррхеа, 1.7 анд 6.4 фор сyпхилис, 0.6 анд 8.0 фор ХИВ, 1.4 анд 0.7 фор генитал wартс, 0.1 анд 0.4 фор генитал херпес, анд 0.1 анд 0.1 фор цханцроид. Тхе инциденце оф СТИс wас сомеwхат стеадy овер тхе сурвеилланце период еxцепт фор нонгоноцоццал уретхритис wхицх градуаллy инцреасед. Нонгоноцоццал уретхритис, трицхомониасис, анд гоноцоццал уретхритис wере тхе мост цоммонлy репортед СТИс ин СА. Евен тхоугх тхе инциденце оф СТИс ин СА ис лимитед, аппроприате превентиве стратегиес тхат цонформ то тхе Исламиц рулес анд валуес аре ессентиал анд схоулд бе оф хигхест приоритy фор полицyмакерс бецаусе оф тхе потентиал оф суцх инфецтионс то спреад партицуларлy амонг тхе yоутх.''

ОДГОВОРИТЕ