Терзић незадовољан! Морамо боље ако хоћемо у Рио!

Селектор наше женске одбојкашке селекције Зоран Терзић није био претерано задовољан после меча са Доминиканском Републиком у Светској лиги, иако је Србија славила са максималних 3:0 (25:18, 25:22 и 25:22) и тако дошла до пете узастопне победе.

Остали спортови 30.08.2015 | 16:00
Терзић незадовољан! Морамо боље ако хоћемо у Рио!

„Очекивали смо да ћемо задржати ниво игре и концентрације као на неким претходним мечевима, међутим то данас није био случај. Није нам се то обило о главу, добили смо утакмицу са 3:0 и то је сигурно добро, али дефинитивно нисмо одиграли онако како је требало. Имали смо много успона и падова током утакмице, поклањали много поена, тако да не можемо баш да будемо у потпуности задовољни. Ако је то та једна утакмица која мора да се одигра слабије на овом турниру, онда ми је драго што је то било сада”, рекао је Терзић после меча.

Следећи противник у Јапану је једина непоражена екипа, Русија, а тај меч је на програму у понедељак, од 8 часова по средњеевропском времену.

„Ако желимо да направимо добар резултат, мораћемо да се више потрудимо и неке ствари много боље урадимо него против Доминиканске Републике. Против Русије су увек интересантне и тешке, сигуран сам да ће тако бити и у понедељак. Обе екипе су у врху и имају шансу за прва два места које воде у Рио, и сигурно да ћемо и ми и они пружити максимум”, казао је Терзић.

За најбољу играчицу сусрета са Доминиканском Републиком проглашена је Бранкица Михајловић, која признаје да су Српкиње деловале помало успавано у мечу шестог кола Светске лиге.

„Срећна сам што смо оствариле још једну победу у низу, 3:0 је идеалан резултат за нас. Међутим, увек постоји то али... Мислим да ми можемо много боље да одиграмо, данас смо деловале успавано. Не знам да ли је то било због привикавања на дворану или нешто ранији термин (12 часова по локалном времену). Европски првак, биће јако тешко, али мислим да имамо шансу да будемо прва екипа која ће прекинути тај њихов низ. Верујем да ћемо пружити добру игру”, јасна је Михајловићева.

На Олимпијске игре следеће године у Рију пласираће се две најбоље пласиране екипе из Светске лиге, а Србија тренутно заузима другу позицију са пет победа и једним поразом.

Коментари / 0

Оставите коментар