Немању Максимовића врбују да игра за Словенију!

Словеначки фудбалски савез по сваку цену жели да приволи члана наше златне омладинске фудбалске репрезентације Немању Максимовића да заигра за њихову репрезентацију, сазнаје „Блиц“.

Фудбал 30.08.2015 | 14:40
Немању Максимовића врбују да игра за Словенију!

Немања је две сезоне провео играјући за Домжале са којима је био шампион, а у међувремену је добио и њихов пасош. Иако је омладински и европски шампион света и један од кључних играча генерације златних „орлића“, још није добио позив селектора Радована Ћурчића, што Словенци желе да искористе.

Председник Домжала Стане Оражем је заљубљен у квалитете Максимовића, а притом је веома утицајан у Фудбалском савезу Словеније и дуго већ лобира да наш фудбалер заигра за Словенију. Чињеница да још није добио позив додатно утиче да жеље Словенаца буду све јаче. Ипак, млади фудбалер не жели да размишља о таквој опцији.

- Не размишљам о томе. Поштујем одлуку селектора и сада је на мени да се кроз друге репрезентативне селекције наметнем и дођем до А тима - поручио је Максимовић за „Блиц“.

Стрелац гола за Србију у финалу Светског првенства за омладинце на Новом Зеланду је одмах после пласмана његове Астане у Лигу шампиона допутовао у Србију како би се у понедељак јавио на прозивку младе репрезентације Србије.

- Увек сам давао максимум за Србију и желим да тако остане и ако се други интересују за мене. Знам да сам за репрезентацију играо и када нисам имао клуб. И тада сам добијао позиве и намера ми је да сачувам тај однос према репрезентацији - искрен је млади везиста.

Иако је по мишљењу многих заслужио да се уз Рајковића и Живковића нађе у сениорском тиму, Максимовић је показао скромност која је данас веома ретка.

- Уосталом, можда је и добро ићи степеник по степеник. Некада не ваља прескакати селекције - каже Максимовић.

И поред тога што млади ас нема жељу да игра за друге репрезентације (има и пасош БиХ), у ФСС би свакако требало да обрате већу и озбиљнију пажњу на момка који је већ сада својим играма заслужио да га зову „Инијеста са Балкана“.

Астана место за напредак

Немања Максимовић је постигао гол који је Астани донео пласман у Лигу шампиона и тиме постао херој младе фудбалске нације.

- Врхунски су ме прихватили у Астани. Супер ми је у Казахстану, то је фудбалска земља која се брзо развија, а сада ћу играти и Лигу шампиона - поручује Максимовић.

Наравно због пласмана међу европску елиту Максимовића очекују богате премије, али он размишља о нечем другом.

- Најбитније је да сада одбранимо титулу. Знам да су постојале неке понуде за мене, али сада ми је супер и немам намеру да мењам средину - поручио је млади фудбалер.

Коментари / 0

Оставите коментар