Nemanju Maksimovića vrbuju da igra za Sloveniju!

Slovenački fudbalski savez po svaku cenu želi da privoli člana naše zlatne omladinske fudbalske reprezentacije Nemanju Maksimovića da zaigra za njihovu reprezentaciju, saznaje „Blic“.

Fudbal 30.08.2015 | 14:40
Nemanju Maksimovića vrbuju da igra za Sloveniju!

Nemanja je dve sezone proveo igrajući za Domžale sa kojima je bio šampion, a u međuvremenu je dobio i njihov pasoš. Iako je omladinski i evropski šampion sveta i jedan od ključnih igrača generacije zlatnih „orlića“, još nije dobio poziv selektora Radovana Ćurčića, što Slovenci žele da iskoriste.

Predsednik Domžala Stane Oražem je zaljubljen u kvalitete Maksimovića, a pritom je veoma uticajan u Fudbalskom savezu Slovenije i dugo već lobira da naš fudbaler zaigra za Sloveniju. Činjenica da još nije dobio poziv dodatno utiče da želje Slovenaca budu sve jače. Ipak, mladi fudbaler ne želi da razmišlja o takvoj opciji.

- Ne razmišljam o tome. Poštujem odluku selektora i sada je na meni da se kroz druge reprezentativne selekcije nametnem i dođem do A tima - poručio je Maksimović za „Blic“.

Strelac gola za Srbiju u finalu Svetskog prvenstva za omladince na Novom Zelandu je odmah posle plasmana njegove Astane u Ligu šampiona doputovao u Srbiju kako bi se u ponedeljak javio na prozivku mlade reprezentacije Srbije.

- Uvek sam davao maksimum za Srbiju i želim da tako ostane i ako se drugi interesuju za mene. Znam da sam za reprezentaciju igrao i kada nisam imao klub. I tada sam dobijao pozive i namera mi je da sačuvam taj odnos prema reprezentaciji - iskren je mladi vezista.

Iako je po mišljenju mnogih zaslužio da se uz Rajkovića i Živkovića nađe u seniorskom timu, Maksimović je pokazao skromnost koja je danas veoma retka.

- Uostalom, možda je i dobro ići stepenik po stepenik. Nekada ne valja preskakati selekcije - kaže Maksimović.

I pored toga što mladi as nema želju da igra za druge reprezentacije (ima i pasoš BiH), u FSS bi svakako trebalo da obrate veću i ozbiljniju pažnju na momka koji je već sada svojim igrama zaslužio da ga zovu „Inijesta sa Balkana“.

Astana mesto za napredak

Nemanja Maksimović je postigao gol koji je Astani doneo plasman u Ligu šampiona i time postao heroj mlade fudbalske nacije.

- Vrhunski su me prihvatili u Astani. Super mi je u Kazahstanu, to je fudbalska zemlja koja se brzo razvija, a sada ću igrati i Ligu šampiona - poručuje Maksimović.

Naravno zbog plasmana među evropsku elitu Maksimovića očekuju bogate premije, ali on razmišlja o nečem drugom.

- Najbitnije je da sada odbranimo titulu. Znam da su postojale neke ponude za mene, ali sada mi je super i nemam nameru da menjam sredinu - poručio je mladi fudbaler.

Komentari / 0

Ostavite komentar