Пирло још није престар за Италију!

Без обзира на то што је отишао у "далеку Америку" да би играо фудбал, репрезентација Италије још увек нема достојну замену за Андреу Пирла.

Фудбал 30.08.2015 | 14:00
Пирло још није престар за Италију!

Антонио Конте је познат као неко коме није битна "крштеница" код фудбалера, а то је показао када је одлучио да свој Јувентус гради око Андрее Пирла. Сви знамо како се то завршило, а колико Конте верује фантастичном Пирлу говори и то да на њега рачуна иако је овај отишао у САД где ће завршити каријеру.

Осим њега, селектор Италије озбиљно рачуна и на помало заборављеног Себастијана Ђовинка, који се озбиљно "распуцао" у Торонту. Он је постигао 18 голова на 25 утакмица за овај канадски тим.

Некада је италијанска репрезентација била састављена искључиво од играча из Серије А, али су спискови позваних играча све "шаренији".

Антонио Конте је за мечеве против Бугарске и Малте позвао чак 28 фудбалера:

голмани: Ђанлуиђи Буфон (Јувентус), Салваторе Сиригу (ПСЖ) и Даниеле Падели (Торино)

одбрана: Франческо Ачерби (Сасуоло), Андреа Барзаљи (Јувентус), Леонардо Бонући (Јувентус), Ђорђо Кијелини (Јувентус), Доменико Кришито (Зенит), Матео Дармијан (Манчестер јунајтед), Матија ди Шиљо (Милан), Мануел Пасквал (Фиорентина) и Андреа Ранокија (Интер)

средина: Андреа Бертолаћи (Милан), Даниеле де Роси (Рома), Алесандро Флоренци (Рома), Марко Пароло (Лацио), Андреа Пирло (Њујорк) ,Роберто Соријано (Сампдорија) и Марко Верати (ПСЖ)

напад: Антонио Кандрева (Лацио), Едер (Сампдориа), Стефан ел Шарави (Монако), Маноло Габијадини (Наполи), Себастијан Ђовинко (Торонто), Ћиро Имобиле (Севиља), Грацијано Пеле (Саутемптон), Франко Васкез (Палермо) и Симоне Заза (Јувентус)

Италија је другопласирана у групи Х са 12 бодова, а испред ње је само Хрватска са 13.

Коментари / 0

Оставите коментар