Pirlo još nije prestar za Italiju!

Bez obzira na to što je otišao u "daleku Ameriku" da bi igrao fudbal, reprezentacija Italije još uvek nema dostojnu zamenu za Andreu Pirla.

Fudbal 30.08.2015 | 14:00
Pirlo još nije prestar za Italiju!

Antonio Konte je poznat kao neko kome nije bitna "krštenica" kod fudbalera, a to je pokazao kada je odlučio da svoj Juventus gradi oko Andree Pirla. Svi znamo kako se to završilo, a koliko Konte veruje fantastičnom Pirlu govori i to da na njega računa iako je ovaj otišao u SAD gde će završiti karijeru.

Osim njega, selektor Italije ozbiljno računa i na pomalo zaboravljenog Sebastijana Đovinka, koji se ozbiljno "raspucao" u Torontu. On je postigao 18 golova na 25 utakmica za ovaj kanadski tim.

Nekada je italijanska reprezentacija bila sastavljena isključivo od igrača iz Serije A, ali su spiskovi pozvanih igrača sve "šareniji".

Antonio Konte je za mečeve protiv Bugarske i Malte pozvao čak 28 fudbalera:

golmani: Đanluiđi Bufon (Juventus), Salvatore Sirigu (PSŽ) i Daniele Padeli (Torino)

odbrana: Frančesko Ačerbi (Sasuolo), Andrea Barzalji (Juventus), Leonardo Bonući (Juventus), Đorđo Kijelini (Juventus), Domeniko Krišito (Zenit), Mateo Darmijan (Mančester junajted), Matija di Šiljo (Milan), Manuel Paskval (Fiorentina) i Andrea Ranokija (Inter)

sredina: Andrea Bertolaći (Milan), Daniele de Rosi (Roma), Alesandro Florenci (Roma), Marko Parolo (Lacio), Andrea Pirlo (Njujork) ,Roberto Sorijano (Sampdorija) i Marko Verati (PSŽ)

napad: Antonio Kandreva (Lacio), Eder (Sampdoria), Stefan el Šaravi (Monako), Manolo Gabijadini (Napoli), Sebastijan Đovinko (Toronto), Ćiro Imobile (Sevilja), Gracijano Pele (Sautempton), Franko Vaskez (Palermo) i Simone Zaza (Juventus)

Italija je drugoplasirana u grupi H sa 12 bodova, a ispred nje je samo Hrvatska sa 13.

Komentari / 0

Ostavite komentar