БЛ: Преокрет "Јарчева", Штутгарту "кромпир"!

Келн је губио од Хамбургера до посљедњих 15-ак минута, али је успио да преокрене и забиљежи побједу (2:1) којом је наставио серију без пораза и након трећег кола Бундеслиге. "Швабе" без бода. Баварци сигурни у дерби мечу са Леверкузеном, поново блистао Томас Милер.

Фудбал 30.08.2015 | 08:40
БЛ: Преокрет "Јарчева", Штутгарту "кромпир"!

Хамбургер је стигао у госте код "јарчева" и послије не баш занимљивог првог полувремена стигао до предности у 47. минуту поготком повратника из Тотенхема Луиса Холтбија, који је на послије асистенције Свена Шиплока поспремио лопту у доњи лијеви угао (0:1).

Гости из Хамбурга имали су још неколико добрих шанси, а посебно импресиван био је ударац Иве Иличићева из 62. минуту у саме рашље, али је голман "јарчева" крајњим напором успио да избаци лопту у корнер.

Келн је на све начине покушавао да дође до изједначења, Ентони Модесте је у 63. минуту погодио пречку након уласка с клупе српског репрезентативца Милоша Јојића у посљедњих пола сата.

Ипак, "јарчеви" су у 76. минуту анулирали предност послије смушене реакције одбране ХСВ-а на челу са Репрезентативцем Босне и Херцеговине Емиром Спахићем, која је нијемо посматрала центаршут на петерац, а који је у мрежу убацио Филип Хосинер на свом дебију у дресу Келна - 1:1.

Само четири минута касније,Спахић је скривио пенал и добио директан црвени картон након сумњивог прекршаја у казненом простору над Модестеом, а са "креча" је погодио управо француски нападач за потпуни преокрет!

Најбољу шансу за бод пропустио је у 90. минуту Бразилац Клебер,али је шутирао тик поред гола!
Сигуран тријумф уписао је Мајнц над Хановером (3:0), а најзаслужнији за побједу био је двоструки стријелац Јошинори Муто, као и Ајнтрахт над домаћим Штутгартом (1:4).

Тим из Франкфурта је повео аутоголом Чеха Адама Хлаусека, "швабе" су узвратиле поготком Даниела Дидавија, али су гости до одласка на одмор успјели да стекну предност преко Холанђанина Лука Кастањоса.

У другом дијелу домаћи су осталиса десеторицом послије искључења Пољака Пржемислава Титона, па је Ајнтрахт до краја још два пута погађао мрежу. Стријелци су били Харис Сеферовић са "креча" и поново Кастањос.

Три бода из Аугсбурга однио је Инглштат послије минималног тријумфа, док су Дармштат и Хофенхајм одиграли без погодака.

Све што може Дортмунд, изгледа може и Бајерн!

Бајерн Минхен наставио је са одличним партијама и у новој сезони пошто је у дерби мечу изузетно лако савладао Бајер Леверкузен пред својим навијачима. Голове су постигли Томас Милер у 26. и 60. минуту и Робен у 71. минуту са пенала.

"Аспиринџије" су оставиле одличан утисак у последњој рунди квалификација за Лигу шампиона, али против шампиона Немачке нема попуста. Појачани Дагласом Костом по крилу, "Баварци" су излуђивали одбрану Леверкузена, а први се у листу стрелаца уписао Томас Милер. Он се, као и обично, одлично снашао у убацивањима из "другог плана" и показао због чега га Бајерн неће пустити ни за 100 милиона евра.

Милер је био стрелац и другог гола за Бајерн, али овога пута са "беле тачке" после прекршаја над Артуром Видалом. На исти начин, Бајерн је постигао и трећи гол, али овога пута стрелац је био Арјен Робен који је тако Милеру ускратио прилику да постигне хет-трик.

Експлозивни Дортмунд у недељу има утакмицу са Хертом, па им је потребна победа како би остали у корак са Бајерном.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА

Субота
Аугсбург - Инглштат 0:1 (0:0)
/Леки 63/

Дармштат - Хофенхајм 0:0

Келн -Хамбургер СВ 2:1 (0:0)
/Хосинер 76, Модесте 81 пен - Холтби 47/

Мајнц - Хановер 3:0 (2:0)
/Муто 15, 29, Мали 48/

Штутгарт - Ајнтрахт Франкфурт 1:4 (1:2)
/Дидави 30 - Хлоусек 11 аутогол, Сеферовић пен 69, Кастањос 42, 87/

Бајерн - Бајер 3:0 (1:0)
/Милер 26, 60, Робен 70/

Недјеља
Борусија Дортмунд - Херта (15.30 х)
Вердер - Борусија Менхенгладбах (18.30 х)

Петак
Волфсбург - Шалке 3:0 (1:0)
/Дост 17, Родригез 59 пен, Клосе 61/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 9, Волфсбург 7, Келн 7, Борусија Дортмунд (-1) 6, , Бајер Леверкузен 6, Инголштат 6, Мајнц 6, Шалке 4, Херта (-1) 4, Ајнтрахт Франкфурт 4, Хамбург 3, Дармштат 3,Хановер 1, Аугзбург 1, Вердер (-1) 1, Хофенхајм 1, Штутгарт 0, Борусија Менхенгладбах (-1) 0.

Коментари / 0

Оставите коментар