BL: Preokret "Jarčeva", Štutgartu "krompir"!

Keln je gubio od Hamburgera do posljednjih 15-ak minuta, ali je uspio da preokrene i zabilježi pobjedu (2:1) kojom je nastavio seriju bez poraza i nakon trećeg kola Bundeslige. "Švabe" bez boda. Bavarci sigurni u derbi meču sa Leverkuzenom, ponovo blistao Tomas Miler.

Fudbal 30.08.2015 | 08:40
BL: Preokret "Jarčeva", Štutgartu "krompir"!

Hamburger je stigao u goste kod "jarčeva" i poslije ne baš zanimljivog prvog poluvremena stigao do prednosti u 47. minutu pogotkom povratnika iz Totenhema Luisa Holtbija, koji je na poslije asistencije Svena Šiploka pospremio loptu u donji lijevi ugao (0:1).

Gosti iz Hamburga imali su još nekoliko dobrih šansi, a posebno impresivan bio je udarac Ive Iličićeva iz 62. minutu u same rašlje, ali je golman "jarčeva" krajnjim naporom uspio da izbaci loptu u korner.

Keln je na sve načine pokušavao da dođe do izjednačenja, Entoni Modeste je u 63. minutu pogodio prečku nakon ulaska s klupe srpskog reprezentativca Miloša Jojića u posljednjih pola sata.

Ipak, "jarčevi" su u 76. minutu anulirali prednost poslije smušene reakcije odbrane HSV-a na čelu sa Reprezentativcem Bosne i Hercegovine Emirom Spahićem, koja je nijemo posmatrala centaršut na peterac, a koji je u mrežu ubacio Filip Hosiner na svom debiju u dresu Kelna - 1:1.

Samo četiri minuta kasnije,Spahić je skrivio penal i dobio direktan crveni karton nakon sumnjivog prekršaja u kaznenom prostoru nad Modesteom, a sa "kreča" je pogodio upravo francuski napadač za potpuni preokret!

Najbolju šansu za bod propustio je u 90. minutu Brazilac Kleber,ali je šutirao tik pored gola!
Siguran trijumf upisao je Majnc nad Hanoverom (3:0), a najzaslužniji za pobjedu bio je dvostruki strijelac Jošinori Muto, kao i Ajntraht nad domaćim Štutgartom (1:4).

Tim iz Frankfurta je poveo autogolom Čeha Adama Hlauseka, "švabe" su uzvratile pogotkom Daniela Didavija, ali su gosti do odlaska na odmor uspjeli da steknu prednost preko Holanđanina Luka Kastanjosa.

U drugom dijelu domaći su ostalisa desetoricom poslije isključenja Poljaka Pržemislava Titona, pa je Ajntraht do kraja još dva puta pogađao mrežu. Strijelci su bili Haris Seferović sa "kreča" i ponovo Kastanjos.

Tri boda iz Augsburga odnio je Inglštat poslije minimalnog trijumfa, dok su Darmštat i Hofenhajm odigrali bez pogodaka.

Sve što može Dortmund, izgleda može i Bajern!

Bajern Minhen nastavio je sa odličnim partijama i u novoj sezoni pošto je u derbi meču izuzetno lako savladao Bajer Leverkuzen pred svojim navijačima. Golove su postigli Tomas Miler u 26. i 60. minutu i Roben u 71. minutu sa penala.

"Aspirindžije" su ostavile odličan utisak u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, ali protiv šampiona Nemačke nema popusta. Pojačani Daglasom Kostom po krilu, "Bavarci" su izluđivali odbranu Leverkuzena, a prvi se u listu strelaca upisao Tomas Miler. On se, kao i obično, odlično snašao u ubacivanjima iz "drugog plana" i pokazao zbog čega ga Bajern neće pustiti ni za 100 miliona evra.

Miler je bio strelac i drugog gola za Bajern, ali ovoga puta sa "bele tačke" posle prekršaja nad Arturom Vidalom. Na isti način, Bajern je postigao i treći gol, ali ovoga puta strelac je bio Arjen Roben koji je tako Mileru uskratio priliku da postigne het-trik.

Eksplozivni Dortmund u nedelju ima utakmicu sa Hertom, pa im je potrebna pobeda kako bi ostali u korak sa Bajernom.

REZULTATI I PAROVI TREĆEG KOLA

Subota
Augsburg - Inglštat 0:1 (0:0)
/Leki 63/

Darmštat - Hofenhajm 0:0

Keln -Hamburger SV 2:1 (0:0)
/Hosiner 76, Modeste 81 pen - Holtbi 47/

Majnc - Hanover 3:0 (2:0)
/Muto 15, 29, Mali 48/

Štutgart - Ajntraht Frankfurt 1:4 (1:2)
/Didavi 30 - Hlousek 11 autogol, Seferović pen 69, Kastanjos 42, 87/

Bajern - Bajer 3:0 (1:0)
/Miler 26, 60, Roben 70/

Nedjelja
Borusija Dortmund - Herta (15.30 h)
Verder - Borusija Menhengladbah (18.30 h)

Petak
Volfsburg - Šalke 3:0 (1:0)
/Dost 17, Rodrigez 59 pen, Klose 61/

TABELA: Bajern Minhen 9, Volfsburg 7, Keln 7, Borusija Dortmund (-1) 6, , Bajer Leverkuzen 6, Ingolštat 6, Majnc 6, Šalke 4, Herta (-1) 4, Ajntraht Frankfurt 4, Hamburg 3, Darmštat 3,Hanover 1, Augzburg 1, Verder (-1) 1, Hofenhajm 1, Štutgart 0, Borusija Menhengladbah (-1) 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar