Албанци намјештали на путу до Лиге Европе?!

Шпански "Ел Паис" пише да је првак Албаније Скендербеу под сумњом због утакмица против Крусејдерса и Динама.

Фудбал 30.08.2015 | 09:20
Албанци намјештали на путу до Лиге Европе?!

Екипа Скендербеуа остварила је велики успех пласманом у групну фазу Лиге Европе, али шпански лист "Ел Паис", позивајући се на своје изворе, пише да се тај албански клуб налази под истрагом УЕФА због сумњи у нерегуларност појединих утакмица, одиграних овог лета у склопу квалификација за Лигу шампиона.

Савез најзначајнијих европских кладионица Федербет наводно је приметио неуобичајено велики број уплата да ће Скендербеу примити и четврти гол, након што је загребачки Динамо у реваншу плеј-оф рунде на Максимиру повео резултатом 3:1.

Хрватски "Индеx" преноси да је коефицијент да ће Динамо постићи и следећи гол износио само 1,20, а према Федербету је требало да буде око 2,50, будући да је првак Хрватске имао недостижну укупну предност и играча мање на терену.

"Индеx" подсећа да је Алжирац Хилел Судани заиста повисио на 4:1 и наводи да су кладиоци на том голу зарадили између пет и десет милиона евра.

Скендербеу је сумњив и због начина на који је у другом колу квалификација изгубио од Крусејдерса у Северној Ирској. После 4:1 у првом мечу и вођства од 1:2 у реваншу, Албанци су у судијској надокнади времена два пута капитулирали и изгубили утакмицу, без последица по пласман у следеће коло.

У Динаму тврде да о свему томе не знају ништа и да би сигурно били обавештени да је истрага УЕФА заиста у току...

Скендербеу би у Лиги Европе требало да игра против Бешикташа, московске Локомотиве и Спортинга.

Коментари / 0

Оставите коментар