Albanci namještali na putu do Lige Evrope?!

Španski "El Pais" piše da je prvak Albanije Skenderbeu pod sumnjom zbog utakmica protiv Krusejdersa i Dinama.

Fudbal 30.08.2015 | 09:20
Albanci namještali na putu do Lige Evrope?!

Ekipa Skenderbeua ostvarila je veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, ali španski list "El Pais", pozivajući se na svoje izvore, piše da se taj albanski klub nalazi pod istragom UEFA zbog sumnji u neregularnost pojedinih utakmica, odigranih ovog leta u sklopu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Savez najznačajnijih evropskih kladionica Federbet navodno je primetio neuobičajeno veliki broj uplata da će Skenderbeu primiti i četvrti gol, nakon što je zagrebački Dinamo u revanšu plej-of runde na Maksimiru poveo rezultatom 3:1.

Hrvatski "Index" prenosi da je koeficijent da će Dinamo postići i sledeći gol iznosio samo 1,20, a prema Federbetu je trebalo da bude oko 2,50, budući da je prvak Hrvatske imao nedostižnu ukupnu prednost i igrača manje na terenu.

"Index" podseća da je Alžirac Hilel Sudani zaista povisio na 4:1 i navodi da su kladioci na tom golu zaradili između pet i deset miliona evra.

Skenderbeu je sumnjiv i zbog načina na koji je u drugom kolu kvalifikacija izgubio od Krusejdersa u Severnoj Irskoj. Posle 4:1 u prvom meču i vođstva od 1:2 u revanšu, Albanci su u sudijskoj nadoknadi vremena dva puta kapitulirali i izgubili utakmicu, bez posledica po plasman u sledeće kolo.

U Dinamu tvrde da o svemu tome ne znaju ništa i da bi sigurno bili obavešteni da je istraga UEFA zaista u toku...

Skenderbeu bi u Ligi Evrope trebalo da igra protiv Bešiktaša, moskovske Lokomotive i Sportinga.

Komentari / 0

Ostavite komentar