Ариље: Дјечак преминуо послије убода осе

Данијел Чакаревић Даса (13) из села Миросаљци код Ариља преминуо је прекјуче након што га је убола оса, а фамилија тврди да би малишан био жив, да му доктор у Дому здравља у Ариљу није дао погрешан лек.

Србија 29.08.2015 | 20:00
Ариље: Дјечак преминуо послије убода осе

Цела породица је у шоку, ово је невероватна трагедија за све нас, не знам како даље да живимо! Даса је био дивно дете, паметан, живахан, спортиста...Цео живот је био пред мојим унуком, зар да умре од убода обичног инсекта - скрхан болом прича деда несрећно настрадалог дечака, Миленко Чакаревић.

Данијела је оса ујела у руку у среду док се напољу играо са другарима, али тог дана није имао никаквих тегоба.

Није га ништа болело, али смо на место убода ставили мелем и послали га на спавање. У четвртак ујутро ме је пробудио плачући од болова и са високом температуром. Цела рука му је била натечена! Одмах смо га одвезли у Дом здравља у Ариљу - присећа се деда.

Према његовим речима, гледао га је педијатар Божидар Петровић који му је преписао сируп ,,пресинг", који иначе припада групи лекова против алергије.

Данијел је у току дана био живахан, помагао нам је по кући, играо се са другарима и шутирао лопту. Бол и температура су се накратко повукли. Увече је поново попио прописану дозу сирупа, а после сат времена само је поплавео и пао на кревет - јецајући прича Миленко.

Данијела су одмах одвезли у Дом здравља, одакле је пребачен у болницу у Ужицу, где је преминуо исте вечери. Иван, близак рођак породице покојног дечака, истиче да су сигурни да је у питању лекарска грешка.

Како је доктор могао да му да само сируп и пусти га кући! Дете је било апсолутно здраво и никада није био алергичан ни на шта. Родитељи су у шоку и не могу сада да размишљају о томе, али остатак породице је сигуран да је у питању немар лекара. Обдукција није рађена, а узрок смрти се не зна - наглашава Иван.

Доктор Божидар Петровић који је прегледао преминулог дечака и преписао му сируп, није желео да прича.

Одговор о узроку смрти овог пацијента могу дати одговарајући стручњаци из медицинске струке - рекао је Петровић, који је донедавно био на позицији директора Дома здравља у Ариљу.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар