Arilje: Dječak preminuo poslije uboda ose

Danijel Čakarević Dasa (13) iz sela Mirosaljci kod Arilja preminuo je prekjuče nakon što ga je ubola osa, a familija tvrdi da bi mališan bio živ, da mu doktor u Domu zdravlja u Arilju nije dao pogrešan lek.

Srbija 29.08.2015 | 20:00
Arilje: Dječak preminuo poslije uboda ose

Cela porodica je u šoku, ovo je neverovatna tragedija za sve nas, ne znam kako dalje da živimo! Dasa je bio divno dete, pametan, živahan, sportista...Ceo život je bio pred mojim unukom, zar da umre od uboda običnog insekta - skrhan bolom priča deda nesrećno nastradalog dečaka, Milenko Čakarević.

Danijela je osa ujela u ruku u sredu dok se napolju igrao sa drugarima, ali tog dana nije imao nikakvih tegoba.

Nije ga ništa bolelo, ali smo na mesto uboda stavili melem i poslali ga na spavanje. U četvrtak ujutro me je probudio plačući od bolova i sa visokom temperaturom. Cela ruka mu je bila natečena! Odmah smo ga odvezli u Dom zdravlja u Arilju - priseća se deda.

Prema njegovim rečima, gledao ga je pedijatar Božidar Petrović koji mu je prepisao sirup ,,presing", koji inače pripada grupi lekova protiv alergije.

Danijel je u toku dana bio živahan, pomagao nam je po kući, igrao se sa drugarima i šutirao loptu. Bol i temperatura su se nakratko povukli. Uveče je ponovo popio propisanu dozu sirupa, a posle sat vremena samo je poplaveo i pao na krevet - jecajući priča Milenko.

Danijela su odmah odvezli u Dom zdravlja, odakle je prebačen u bolnicu u Užicu, gde je preminuo iste večeri. Ivan, blizak rođak porodice pokojnog dečaka, ističe da su sigurni da je u pitanju lekarska greška.

Kako je doktor mogao da mu da samo sirup i pusti ga kući! Dete je bilo apsolutno zdravo i nikada nije bio alergičan ni na šta. Roditelji su u šoku i ne mogu sada da razmišljaju o tome, ali ostatak porodice je siguran da je u pitanju nemar lekara. Obdukcija nije rađena, a uzrok smrti se ne zna - naglašava Ivan.

Doktor Božidar Petrović koji je pregledao preminulog dečaka i prepisao mu sirup, nije želeo da priča.

Odgovor o uzroku smrti ovog pacijenta mogu dati odgovarajući stručnjaci iz medicinske struke - rekao je Petrović, koji je donedavno bio na poziciji direktora Doma zdravlja u Arilju.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar