Србија има јаке доказе против Насера Орића

Тужилац Србије за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да ово тужилаштво има јаке доказе против Насера Орића и да ће учинити све да помогне колегама из БиХ да воде поступак до осуђујуће пресуде.

Босна и Херцеговина 29.08.2015 | 10:35
Србија има јаке доказе против Насера Орића

"Све жртве ратних злочина морају добити сатисфакцију у судским поступцима", рекао је Вукчевић за "Блиц".

Породице убијених Срба поздрављају одлуку да се против Орића подигне оптужница, али истичу да су песимисти и да се плаше да Орића неће осудити у БиХ.

Раденка Тубић, супруга убијеног Миладина Тубића, каже да је жалосно што се тако дуго чекало да буде подигнута оптужница против Орића, али да никада није касно.

"Треба да му се суди. Али, знамо како ради правна држава код нас. Плашим се да ће се сви опет играт `миша и мачке`, да његов предмет неће бити доведен до краја. Жао ми је народа који је погинуо низашта", рекла је Тубићева.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Младен Грујичић сматра да ће Орић одговарати за "једно дрво у комплетно посјеченој шуми", с обзиром на то да је оптужен за три убиства, иако је одговоран за више десетина.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Чувар.

29.08.2015 09:00

Затвор за злочинца одмах, или распустити правосуђе, и тужилаштво које нас скупо кошта а не ради ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈВОДА

29.08.2015 09:16

Е, мој Вукчевићу, па зар не видиш да твоје коклеге из тзв. бх правосуђа прикупљају противдоказе како би ослободили овог монструма. Да се кладимо да ће га на крају ослободити. Нажалост нашу, наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

29.08.2015 09:22

ПОСТОВАЊЕ ПРЕМА ГОСПОДИНУ ВУКЦЕВИЦУ КАО ОСОБИ КОЈА ОБАВЉА ДУЗНОСТ КОЈА ЈЕ ВЕОМА ТЕСКА АЛ ГА СРПСКИ ЗИВАЉ С ОБЕ СТРАНЕ ДРИНЕ ЗАМОЉАВА ДА НЕ ИЗНОСИ ИСХИТРЕНЕ ИЗЈАВЕ А НА КРАЈУ СВЕ ПАДНЕ У ВОДУ КАО И ДО САДА У МНОГИМ ПРОЦЕСИМА КОЈЕ ЈЕ ЊЕГОВО ТУЗИЛАСТВО У КОЈЕМ РАДИ ВОДИЛО ПРОЦЕСЕ НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ ПРОТИВ БОСЊАЦКИХ ВОЈНИХ ПОЛИЦИЈСКИХ И ПОЛИТИЦКИХ ЛИДЕРА ПА НА КРАЈУ ОНИ СЛАВЕ И СПРДАЈУ СЕ СА СРБИМА КАКО НА ПРАВДИ БОГА И ЗАКОНА ПОКУСАВАМО ОЦРНИТИ ЊИХОВЕ ТЗВ хероје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

безакоње

29.08.2015 10:35

Распадом СФРЈ распао се систем правне дрзаве .Наравно да све земља насљеднице имају уставе и писане законе али их непостују први политицари сто само по себи искљуцује постојање права и правне дрзаве у земљама насљедницама.Засто је ово битно ,зато јер када имате правне дрзаве онда се овакве и слицне ствари не догадјају.Ко је крив он је у осудјен и у затвору а народ се бави зивотом а не судством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

29.08.2015 15:37

Па има Србија јаке доказе против зликовца Орица, али има и тебе издајника и пријатеља Орицевог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

31.08.2015 08:43

Овај је имао и има необориве доказе за Србе који нису криви, а сви његови докази ће бити у корист Орића. То је огледало и образ државе која је пустила њега и Векарића да оволико година буде српски непријатељ. Иста је он мустра као Бисерко, Кандићка, жене у црном...

ОДГОВОРИТЕ