Srbija ima jake dokaze protiv Nasera Orića

Tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da ovo tužilaštvo ima jake dokaze protiv Nasera Orića i da će učiniti sve da pomogne kolegama iz BiH da vode postupak do osuđujuće presude.

Bosna i Hercegovina 29.08.2015 | 10:35
Srbija ima jake dokaze protiv Nasera Orića

"Sve žrtve ratnih zločina moraju dobiti satisfakciju u sudskim postupcima", rekao je Vukčević za "Blic".

Porodice ubijenih Srba pozdravljaju odluku da se protiv Orića podigne optužnica, ali ističu da su pesimisti i da se plaše da Orića neće osuditi u BiH.

Radenka Tubić, supruga ubijenog Miladina Tubića, kaže da je žalosno što se tako dugo čekalo da bude podignuta optužnica protiv Orića, ali da nikada nije kasno.

"Treba da mu se sudi. Ali, znamo kako radi pravna država kod nas. Plašim se da će se svi opet igrat `miša i mačke`, da njegov predmet neće biti doveden do kraja. Žao mi je naroda koji je poginuo nizašta", rekla je Tubićeva.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Mladen Grujičić smatra da će Orić odgovarati za "jedno drvo u kompletno posječenoj šumi", s obzirom na to da je optužen za tri ubistva, iako je odgovoran za više desetina.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Čuvar.

29.08.2015 09:00

Zatvor za zločinca odmah, ili raspustiti pravosuđe, i tužilaštvo koje nas skupo košta a ne radi nista.

ODGOVORITE
Name

ВОЈВОДА

29.08.2015 09:16

Е, мој Вукчевићу, па зар не видиш да твоје коклеге из тзв. бх правосуђа прикупљају противдоказе како би ослободили овог монструма. Да се кладимо да ће га на крају ослободити. Нажалост нашу, наравно.

ODGOVORITE
Name

car

29.08.2015 09:22

POSTOVANJE PREMA GOSPODINU VUKCEVICU KAO OSOBI KOJA OBAVLJA DUZNOST KOJA JE VEOMA TESKA AL GA SRPSKI ZIVALJ S OBE STRANE DRINE ZAMOLJAVA DA NE IZNOSI ISHITRENE IZJAVE A NA KRAJU SVE PADNE U VODU KAO I DO SADA U MNOGIM PROCESIMA KOJE JE NJEGOVO TUZILASTVO U KOJEM RADI VODILO PROCESE NA TERITORIJI SRBIJE PROTIV BOSNJACKIH VOJNIH POLICIJSKIH I POLITICKIH LIDERA PA NA KRAJU ONI SLAVE I SPRDAJU SE SA SRBIMA KAKO NA PRAVDI BOGA I ZAKONA POKUSAVAMO OCRNITI NJIHOVE TZV heroje.

ODGOVORITE
Name

bezakonje

29.08.2015 10:35

Raspadom SFRJ raspao se sistem pravne drzave .Naravno da sve zemlja nasljednice imaju ustave i pisane zakone ali ih nepostuju prvi politicari sto samo po sebi iskljucuje postojanje prava i pravne drzave u zemljama nasljednicama.Zasto je ovo bitno ,zato jer kada imate pravne drzave onda se ovakve i slicne stvari ne dogadjaju.Ko je kriv on je u osudjen i u zatvoru a narod se bavi zivotom a ne sudstvom.

ODGOVORITE
Name

Md

29.08.2015 15:37

Pa ima Srbija jake dokaze protiv zlikovca Orica, ali ima i tebe izdajnika i prijatelja Oricevog.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

31.08.2015 08:43

Ovaj je imao i ima neoborive dokaze za Srbe koji nisu krivi, a svi njegovi dokazi će biti u korist Orića. To je ogledalo i obraz države koja je pustila njega i Vekarića da ovoliko godina bude srpski neprijatelj. Ista je on mustra kao Biserko, Kandićka, žene u crnom...

ODGOVORITE