Сјајан посао ПСЖ-а! Остаје Мота!

Искусни везиста продужио уговор на још годину дана...

Фудбал 29.08.2015 | 22:45
Сјајан посао ПСЖ-а! Остаје Мота!

Утрошио је Пари Сен Жермен овог лета огромних 88.000.000 евра на куповину Анхела Ди Марије и Левина Курзаве, чиме је шампион Француске завршио два огромна посла. Међутим, оно право уследило је у самом финишу прелазног рока - Тијаго Мота је после много премишљања одлучио да продужи уговор са Свецима и стави параф на нову, једногодишњу сарадњу.

И то на дан прославе свог 33. рођендана. Дуго је први човек ПСЖ-а, Насер Ал Келаифи, убеђивао италијанског репрезентативца да не напусти Парк принчева и задржи се у клубу, али после састанка који су Ал Келаифи и Мота имали "очи у очи" одлучено је - Мота остаје до јуна 2017. године, али добија и огромну повишицу у плати. Тачније, 7.700.000 евра бруто, по години уговора. Ипак, када се одузме износ огромног пореза, добија се далеко мања сума новца...

Прекаљени везиста је иначе један од ретких играча који је пристао да у ПСЖ дође за малу недељну плату, али је данас добио оно што му и припада.

Мота је током претходне три године био један од ослонаца тима и уз Златана Ибрахимовића један од кључних играча у освајању чак девет пехара у свим такмичењима у поменутом временском периоду.
"Јако сам срећан зато што ће Мота остати у клубу. То је један од играча које навијачи обожавају, што сам схватио тек последњих неколико дана. Од почетка сезоне по ко зна који пут је показао зашто је један од главних играча у тиму и како његово искуство и знање доприносе бољој игри. Искрено, није постојала шанса да га се одрекнемо тако лако", рекао је први човек париског клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар