Sjajan posao PSŽ-a! Ostaje Mota!

Iskusni vezista produžio ugovor na još godinu dana...

Fudbal 29.08.2015 | 22:45
Sjajan posao PSŽ-a! Ostaje Mota!

Utrošio je Pari Sen Žermen ovog leta ogromnih 88.000.000 evra na kupovinu Anhela Di Marije i Levina Kurzave, čime je šampion Francuske završio dva ogromna posla. Međutim, ono pravo usledilo je u samom finišu prelaznog roka - Tijago Mota je posle mnogo premišljanja odlučio da produži ugovor sa Svecima i stavi paraf na novu, jednogodišnju saradnju.

I to na dan proslave svog 33. rođendana. Dugo je prvi čovek PSŽ-a, Naser Al Kelaifi, ubeđivao italijanskog reprezentativca da ne napusti Park prinčeva i zadrži se u klubu, ali posle sastanka koji su Al Kelaifi i Mota imali "oči u oči" odlučeno je - Mota ostaje do juna 2017. godine, ali dobija i ogromnu povišicu u plati. Tačnije, 7.700.000 evra bruto, po godini ugovora. Ipak, kada se oduzme iznos ogromnog poreza, dobija se daleko manja suma novca...

Prekaljeni vezista je inače jedan od retkih igrača koji je pristao da u PSŽ dođe za malu nedeljnu platu, ali je danas dobio ono što mu i pripada.

Mota je tokom prethodne tri godine bio jedan od oslonaca tima i uz Zlatana Ibrahimovića jedan od ključnih igrača u osvajanju čak devet pehara u svim takmičenjima u pomenutom vremenskom periodu.
"Jako sam srećan zato što će Mota ostati u klubu. To je jedan od igrača koje navijači obožavaju, što sam shvatio tek poslednjih nekoliko dana. Od početka sezone po ko zna koji put je pokazao zašto je jedan od glavnih igrača u timu i kako njegovo iskustvo i znanje doprinose boljoj igri. Iskreno, nije postojala šansa da ga se odreknemo tako lako", rekao je prvi čovek pariskog kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar