БЛ: Волфсбург убједљив, Де Брујне на трибинама!

Екипа Волфсбурга савладала је Шалке 04 у првом мечу трећег кола Бундеслиге.

Фудбал 29.08.2015 | 08:30
БЛ: Волфсбург убједљив, Де Брујне на трибинама!

'Вукови' су тако стигли до другог тријумфа у новој сезони, па сада са седам бодова држе прво место, док је Шалке остао на четири на седмом месту.

На дуелу на 'Волфсбург Арени' виђен је леп и брз фудбал, са пуно шанси на обе стране, а гости су, иако се то не може рећи из резултата, имали више покушаја ка голу ривала и неколико сјајних шанси. Ипак, како то обично бива, кажњени за промашаје.

Домаћин је повео у 17. минуту после акције по десном боку. Кристијан Треш је послао центаршут на петерац, а Баст Дост наставио тамо где је стао прошле сезоне – спровевши лопту из волеја иза леђа Ралфа Фархмана.

До полувремена су 'Рудари' пропустили две изгледне прилике за изједначење, али Клас-Јан Хунтелар и Јулијан Дракслер били непрецизни.

Волфсбург је вођство дуплирао после 15 минута игре у наставку, када је Сеах Колашинац закаснио са стартом и покупио ривала, а Швајцарац Рикардо Родригес био сигуран са беле тачке.

Коначан резултат сусрета постављен је само 120 секунди касније, а овога пута је стрелац био, такође дефанзивац, Тим Клозе. Родригес је оштро извео корнер, а његов земљак са ивице петерца натрчао на лопту и скренуо је у гол гостију.

У тиму Дитмара Хекинга није било Кевина де Брујнеа, који би у наредних 48 сати требало да постане играч Манчестер Ситија, пошто је Белгијанац остао на трибинама.

Бундеслига, треће коло:

Волфсбург – Шалке 04 3:0 (1:0)
Бас Дост 17, Родригес 59, Клозе 61

субота:
15.30 Аугзбург – Инглштад
15.30 Дармштад – Хофенхајм
15.30 Келн – Хамбуегер СВ
15.30 Маинц – Хановер
15.30 Штутгарт – Ајнтрахт Франкфурт
18.30 Бајерн Минхен – Бајер Леверкузен

недеља:
15.30 Борусија Дортмунд – Херта
17.30 Вердер Бремен – Борусија Мехенгладбах

Коментари / 0

Оставите коментар