BL: Volfsburg ubjedljiv, De Brujne na tribinama!

Ekipa Volfsburga savladala je Šalke 04 u prvom meču trećeg kola Bundeslige.

Fudbal 29.08.2015 | 08:30
BL: Volfsburg ubjedljiv, De Brujne na tribinama!

'Vukovi' su tako stigli do drugog trijumfa u novoj sezoni, pa sada sa sedam bodova drže prvo mesto, dok je Šalke ostao na četiri na sedmom mestu.

Na duelu na 'Volfsburg Areni' viđen je lep i brz fudbal, sa puno šansi na obe strane, a gosti su, iako se to ne može reći iz rezultata, imali više pokušaja ka golu rivala i nekoliko sjajnih šansi. Ipak, kako to obično biva, kažnjeni za promašaje.

Domaćin je poveo u 17. minutu posle akcije po desnom boku. Kristijan Treš je poslao centaršut na peterac, a Bast Dost nastavio tamo gde je stao prošle sezone – sprovevši loptu iz voleja iza leđa Ralfa Farhmana.

Do poluvremena su 'Rudari' propustili dve izgledne prilike za izjednačenje, ali Klas-Jan Huntelar i Julijan Draksler bili neprecizni.

Volfsburg je vođstvo duplirao posle 15 minuta igre u nastavku, kada je Seah Kolašinac zakasnio sa startom i pokupio rivala, a Švajcarac Rikardo Rodriges bio siguran sa bele tačke.

Konačan rezultat susreta postavljen je samo 120 sekundi kasnije, a ovoga puta je strelac bio, takođe defanzivac, Tim Kloze. Rodriges je oštro izveo korner, a njegov zemljak sa ivice peterca natrčao na loptu i skrenuo je u gol gostiju.

U timu Ditmara Hekinga nije bilo Kevina de Brujnea, koji bi u narednih 48 sati trebalo da postane igrač Mančester Sitija, pošto je Belgijanac ostao na tribinama.

Bundesliga, treće kolo:

Volfsburg – Šalke 04 3:0 (1:0)
Bas Dost 17, Rodriges 59, Kloze 61

subota:
15.30 Augzburg – Inglštad
15.30 Darmštad – Hofenhajm
15.30 Keln – Hambueger SV
15.30 Mainc – Hanover
15.30 Štutgart – Ajntraht Frankfurt
18.30 Bajern Minhen – Bajer Leverkuzen

nedelja:
15.30 Borusija Dortmund – Herta
17.30 Verder Bremen – Borusija Mehengladbah

Komentari / 0

Ostavite komentar