Почела Пиксијева кинеска авантура!

Многи су ме питали што сам овде дошао... Хоћу да искористим снагу ове земје. „Даћу све од себе да што пре остваримо циљеве“, каже нови тренер Гуангџо Р&Ф-а.

Фудбал 29.08.2015 | 20:45
Почела Пиксијева кинеска авантура!

Кинески Гуангџо Р&Ф у четвртак је објавио, а у петак промовисао Драгана Стојковића Пиксија у новог шефа стручног штаба.

Тренер који је чак пет година провео на клупи јапанске Нагоје преселио се у најмногољуднију државу света и преузео команду над екипом која се налази на 12. позицији тамошње Премијер лиге.

Пикси је после потписа двогодишњег уговора још јуче прионуо на рад, да би данас изашао пред представнике медија и озваничио сарадњу са новим послодавцима. Уједно и открио разлоге због којих је дошао у клуб који је услед слабих резултата сменио румунскос стручњака Козмина Контру.

„Многи су ме питали зашто сам изабрао баш Кину. А ја сам желео да искористим снагу ове земље и да у њој промовишем фудбал, да радим на развоју лиге. Мада се моја нова екипа су суочава са многобројним недаћама, даћу све од себе да што пре остваримо циљеве“, јасно је Пиксију да га чека незахвална борба за опстанак.

С обзиром да је у првенству Кине пауза, услед обавеза репрезентације, Драган Стојковић ће имати две седмице да упозна екипу и припреми је за наредне изазове. У новој улози дебитоваће 13. септембра на гостовању Шангај Шенксину, који се налази на последњем месту на табели, па ће то бити прилика да Пикси успешно стартује.

Из Премијер лиге Кине испадају два најслабије пласирана тима, а Стојковићев Гуангџоу је тренутно 12. у конкуренцији 16. екипа, са два бода више од Теде и Лиаонинга, који се налазе на деоби 14. позиције.

Коментари / 0

Оставите коментар