Počela Piksijeva kineska avantura!

Mnogi su me pitali što sam ovde došao... Hoću da iskoristim snagu ove zemje. „Daću sve od sebe da što pre ostvarimo ciljeve“, kaže novi trener Guangdžo R&F-a.

Fudbal 29.08.2015 | 20:45
Počela Piksijeva kineska avantura!

Kineski Guangdžo R&F u četvrtak je objavio, a u petak promovisao Dragana Stojkovića Piksija u novog šefa stručnog štaba.

Trener koji je čak pet godina proveo na klupi japanske Nagoje preselio se u najmnogoljudniju državu sveta i preuzeo komandu nad ekipom koja se nalazi na 12. poziciji tamošnje Premijer lige.

Piksi je posle potpisa dvogodišnjeg ugovora još juče prionuo na rad, da bi danas izašao pred predstavnike medija i ozvaničio saradnju sa novim poslodavcima. Ujedno i otkrio razloge zbog kojih je došao u klub koji je usled slabih rezultata smenio rumunskos stručnjaka Kozmina Kontru.

„Mnogi su me pitali zašto sam izabrao baš Kinu. A ja sam želeo da iskoristim snagu ove zemlje i da u njoj promovišem fudbal, da radim na razvoju lige. Mada se moja nova ekipa su suočava sa mnogobrojnim nedaćama, daću sve od sebe da što pre ostvarimo ciljeve“, jasno je Piksiju da ga čeka nezahvalna borba za opstanak.

S obzirom da je u prvenstvu Kine pauza, usled obaveza reprezentacije, Dragan Stojković će imati dve sedmice da upozna ekipu i pripremi je za naredne izazove. U novoj ulozi debitovaće 13. septembra na gostovanju Šangaj Šenksinu, koji se nalazi na poslednjem mestu na tabeli, pa će to biti prilika da Piksi uspešno startuje.

Iz Premijer lige Kine ispadaju dva najslabije plasirana tima, a Stojkovićev Guangdžou je trenutno 12. u konkurenciji 16. ekipa, sa dva boda više od Tede i Liaoninga, koji se nalaze na deobi 14. pozicije.

Komentari / 0

Ostavite komentar