Стиже и Соријано - Леверкузен има мини дрим-тим!

Чалханоглу, Белараби, Крамер, Брант, Бендер, Арангиз, Кампл, Соријано... Како вам звучи?

Фудбал 29.08.2015 | 20:15
Стиже и Соријано - Леверкузен има мини дрим-тим!

У свега неколико сати, у Немачкој су експлодирале две трансфер бомбе! И то у истом граду - у Леверкузену! После Кевина Кампла који је ноћас стигао у редове Бајера из Дортмунда, Аспиринџије ће у наредних неколико сати појачати и најбољи фудбалер Салцбурга Ђонатан Соријано!

Ову вест под вињетом ексклузивно доноси каталонски лист Мундо депортиво и позива се на проверене и поуздане изворе. Имајући у виду да је Соријано Каталонац из Барселоне, не остаје много простора за сумњу.

И поново, као и у случају Кампла, веза је тренер Леверкузена Роџер Шмит који је радио са Соријаном док је водио Салцбург. Ђонатан Соријано је прошао комплетну омладинску школу Еспањола, али је 2009. стигао у Барсу и играо за други тим под командном палицом Луиса Енрикеа. Пошто није успео да се избори за место у првој екипи отишао је у Аустрију и експлодирао у дресу Бикова, где је за три године постигао преко сто голова.

Очекује се и расплет око Филипа Костића! У игри 25.000.000 евра!

Мундо депортиво наводи да ће висина обештећења које немачки клуб плаћа бити између 10 и 12 милиона евра, а одлука аустријског клуба да пусти прву звезду уско је повезана са чињеницом да екипа није успела да се пласирала у Лигу шампиона, односно да је синоћ остала и без Лиге Европе, што је озбиљан ударац на финансије.

Довођењем Ђонатана Соријана слободном можемо да кажемо да Леверкузен постаје најозбиљнији конкурент Бајерну у борби за титулу у Немачкој. Са постојећим играчким кадром (Чалханоглу, Белараби, Крамер, Брант, Арангиз...) и придошлицама попут Кампла, Соријана и Мехмедија, констатујемо да је Бајер створио заиста моћан тим, кадар да се носи са свима и у Европи.

Коментари / 0

Оставите коментар