Stiže i Sorijano - Leverkuzen ima mini drim-tim!

Čalhanoglu, Belarabi, Kramer, Brant, Bender, Arangiz, Kampl, Sorijano... Kako vam zvuči?

Fudbal 29.08.2015 | 20:15
Stiže i Sorijano - Leverkuzen ima mini drim-tim!

U svega nekoliko sati, u Nemačkoj su eksplodirale dve transfer bombe! I to u istom gradu - u Leverkuzenu! Posle Kevina Kampla koji je noćas stigao u redove Bajera iz Dortmunda, Aspirindžije će u narednih nekoliko sati pojačati i najbolji fudbaler Salcburga Đonatan Sorijano!

Ovu vest pod vinjetom ekskluzivno donosi katalonski list Mundo deportivo i poziva se na proverene i pouzdane izvore. Imajući u vidu da je Sorijano Katalonac iz Barselone, ne ostaje mnogo prostora za sumnju.

I ponovo, kao i u slučaju Kampla, veza je trener Leverkuzena Rodžer Šmit koji je radio sa Sorijanom dok je vodio Salcburg. Đonatan Sorijano je prošao kompletnu omladinsku školu Espanjola, ali je 2009. stigao u Barsu i igrao za drugi tim pod komandnom palicom Luisa Enrikea. Pošto nije uspeo da se izbori za mesto u prvoj ekipi otišao je u Austriju i eksplodirao u dresu Bikova, gde je za tri godine postigao preko sto golova.

Očekuje se i rasplet oko Filipa Kostića! U igri 25.000.000 evra!

Mundo deportivo navodi da će visina obeštećenja koje nemački klub plaća biti između 10 i 12 miliona evra, a odluka austrijskog kluba da pusti prvu zvezdu usko je povezana sa činjenicom da ekipa nije uspela da se plasirala u Ligu šampiona, odnosno da je sinoć ostala i bez Lige Evrope, što je ozbiljan udarac na finansije.

Dovođenjem Đonatana Sorijana slobodnom možemo da kažemo da Leverkuzen postaje najozbiljniji konkurent Bajernu u borbi za titulu u Nemačkoj. Sa postojećim igračkim kadrom (Čalhanoglu, Belarabi, Kramer, Brant, Arangiz...) i pridošlicama poput Kampla, Sorijana i Mehmedija, konstatujemo da je Bajer stvorio zaista moćan tim, kadar da se nosi sa svima i u Evropi.

Komentari / 0

Ostavite komentar