Пронађено тијело утопљеног пилота!

Рониоци Жандармерије, вечерас су око 20 часова пронашли беживотно тело несталог пилота Небојше Илића (33), који се удавио у језеру Заовине. Потрага је трајала целог дана, а утопљеник је пронађен на дубини од 92 метра.

Србија 28.08.2015 | 21:15
Пронађено тијело утопљеног пилота!

Робот је током прошле ноћи допремљен на Тару, како би ронилачкој јединици Жандармерије, олакшао претрагу. Робот би требало да се безбедно спусти на 90 метара дубине заовинског језера где је Илић нестао.

Нестали Илић је са колегом Александром Јовановићем и инструктором роњења Немањом Николетићем у уторак отишао на Тару, где су преспавали у Митровцу. У среду су заронили у близини бране Лазићи.


Рониоци Жандармерије су са опремом и чамцима јуче око 13 сати стигли на језеро, а претходно су полиција и ренџери Националног парка Тара претражили обалу Заовина, али нису нашли Илића.

Језеро Заовине, настало преграђивањем горњег тока Белог Рзава, акумулација је реверзибилне Хидроелектране „Бајина Башта“ у Перућцу на Дрини.

У време великог водостаја Дрине, вода из ове реке се вертикално постављеним цевима пумпа у Заовине, а у супротном вода се из језера враћа у реку. Поред главног постоје и четири мања језера, степенасто поређана, из којих се из једног у друго прелива вода. Дужина акумулације је више од четири километра, а највећа дубина 127 метара.

Београђанин Небојша Илић (33) је пилот компаније “Визер”, у среду по подне је нестао у језеру Заовине на Тари.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар