Pronađeno tijelo utopljenog pilota!

Ronioci Žandarmerije, večeras su oko 20 časova pronašli beživotno telo nestalog pilota Nebojše Ilića (33), koji se udavio u jezeru Zaovine. Potraga je trajala celog dana, a utopljenik je pronađen na dubini od 92 metra.

Srbija 28.08.2015 | 21:15
Pronađeno tijelo utopljenog pilota!

Robot je tokom prošle noći dopremljen na Taru, kako bi ronilačkoj jedinici Žandarmerije, olakšao pretragu. Robot bi trebalo da se bezbedno spusti na 90 metara dubine zaovinskog jezera gde je Ilić nestao.

Nestali Ilić je sa kolegom Aleksandrom Jovanovićem i instruktorom ronjenja Nemanjom Nikoletićem u utorak otišao na Taru, gde su prespavali u Mitrovcu. U sredu su zaronili u blizini brane Lazići.


Ronioci Žandarmerije su sa opremom i čamcima juče oko 13 sati stigli na jezero, a prethodno su policija i rendžeri Nacionalnog parka Tara pretražili obalu Zaovina, ali nisu našli Ilića.

Jezero Zaovine, nastalo pregrađivanjem gornjeg toka Belog Rzava, akumulacija je reverzibilne Hidroelektrane „Bajina Bašta“ u Perućcu na Drini.

U vreme velikog vodostaja Drine, voda iz ove reke se vertikalno postavljenim cevima pumpa u Zaovine, a u suprotnom voda se iz jezera vraća u reku. Pored glavnog postoje i četiri manja jezera, stepenasto poređana, iz kojih se iz jednog u drugo preliva voda. Dužina akumulacije je više od četiri kilometra, a najveća dubina 127 metara.

Beograđanin Nebojša Ilić (33) je pilot kompanije “Vizer”, u sredu po podne je nestao u jezeru Zaovine na Tari.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar