Ђорђевић: У Бањалуци смо као код куће!

"Орлови" у суботу (18.00) против Словеније у дворани Борик играју последњи припремни меч пред почетак Еуробаскета.

Кошарка 29.08.2015 | 08:15
Ђорђевић: У Бањалуци смо као код куће!

Пред Бањалуком и Републиком Српском је највећи спортски спектакл у последњих неколико година - гостовање кошаркашких репрезентација Србије и Словеније, само недељу дана пре него што у Монпељеу, Загребу, Берлину и Риги почне 39. првенство Европе у кошарци.

Актуелни селектор "орлова" Александар Ђорђевић последњи пут је у граду на Врбасу био 1999. године, када је са хуманитарном организацијом "Група 7" одиграо пријатељски меч против бањалучког Борца.

"У Бањалуци смо као код куће! Чим се родила идеја да овде одиграмо последњи припремни меч, сви смо се трудили да то дотерамо до краја и заједно са Кошаркашким савезима Србије и РС смо посао успешно завршили", рекао је Ђорђевић новинарима у Бањалуци.

"Знам шта нас чека у дворани 'Борик' и знам да смо овде увек добродошли, што смо уосталом 'море' пута искусили. Надам се да ћемо пред бањалучком публиком приказати добру игру и да ћете нам донети 'ветар у леђа' који ће нам помоћи да остваримо зацртане циљеве на Еуробаскету".

Према његовим речима "генерална проба" пред ЕП никако неће бити опуштена утакмица, иако нема такмичарски значај.

"Не постоје релаксирајуће утакмице. Сутра у Бањалуци ћемо играти такмичарску утакмицу, као што смо радили током целих припрема. Ови мечеви нису пријатељски, већ припремни и изузетно су такмичарски захтевни. Сви су током припрема желели да забележе победе. Зато, немојте сумњати да ћемо изаћи и играти најбољу могућу кошарку у овом тренутку", додао је српски селектор.

Ђорђевић се оградио рекавши да ће меч у доброј мери зависити од тога како ће се екипа опоравити од пута из Љубљане и првог меча против "змајчека", које су у четвртак увече добили резултатом 79:70.

Коментари / 0

Оставите коментар