Đorđević: U Banjaluci smo kao kod kuće!

"Orlovi" u subotu (18.00) protiv Slovenije u dvorani Borik igraju poslednji pripremni meč pred početak Eurobasketa.

Košarka 29.08.2015 | 08:15
Đorđević: U Banjaluci smo kao kod kuće!

Pred Banjalukom i Republikom Srpskom je najveći sportski spektakl u poslednjih nekoliko godina - gostovanje košarkaških reprezentacija Srbije i Slovenije, samo nedelju dana pre nego što u Monpeljeu, Zagrebu, Berlinu i Rigi počne 39. prvenstvo Evrope u košarci.

Aktuelni selektor "orlova" Aleksandar Đorđević poslednji put je u gradu na Vrbasu bio 1999. godine, kada je sa humanitarnom organizacijom "Grupa 7" odigrao prijateljski meč protiv banjalučkog Borca.

"U Banjaluci smo kao kod kuće! Čim se rodila ideja da ovde odigramo poslednji pripremni meč, svi smo se trudili da to doteramo do kraja i zajedno sa Košarkaškim savezima Srbije i RS smo posao uspešno završili", rekao je Đorđević novinarima u Banjaluci.

"Znam šta nas čeka u dvorani 'Borik' i znam da smo ovde uvek dobrodošli, što smo uostalom 'more' puta iskusili. Nadam se da ćemo pred banjalučkom publikom prikazati dobru igru i da ćete nam doneti 'vetar u leđa' koji će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve na Eurobasketu".

Prema njegovim rečima "generalna proba" pred EP nikako neće biti opuštena utakmica, iako nema takmičarski značaj.

"Ne postoje relaksirajuće utakmice. Sutra u Banjaluci ćemo igrati takmičarsku utakmicu, kao što smo radili tokom celih priprema. Ovi mečevi nisu prijateljski, već pripremni i izuzetno su takmičarski zahtevni. Svi su tokom priprema želeli da zabeleže pobede. Zato, nemojte sumnjati da ćemo izaći i igrati najbolju moguću košarku u ovom trenutku", dodao je srpski selektor.

Đorđević se ogradio rekavši da će meč u dobroj meri zavisiti od toga kako će se ekipa oporaviti od puta iz Ljubljane i prvog meča protiv "zmajčeka", koje su u četvrtak uveče dobili rezultatom 79:70.

Komentari / 0

Ostavite komentar