Костић је темпирана бомба од 25.000.000!

Бајер отпао, Шалке и Дортмунд лове Србина последњих 48 часова! Нови моменат - српски репрезентативац тражио од челника Штутгарта да га пусте да оде.

Фудбал 29.08.2015 | 19:00
Костић је темпирана бомба од 25.000.000!

Није шала, ово постаје озбиљно! Српски репрезентативац Филип Костић могао би овог лета да промени средину и тако постане трећи најскупљи фудбалер у Немачкој овог лета! Како јављају добро обавештени локални медији у Штутгарту брзоноги крилни нападач ставио је до знања челницима Шваба да је незадовољан и да жели да оде, али Штутгарт би га наводно пустио само уз обештећење од 25.000.000 евра?!

Исти извор наводи да су до јуче била заинтерсована четири клуба, те да их цена није поколебала - Шалке, Дортмунд, Леверкузен и Хамбургер. Јасно, Бајер Леверкузен је ноћас ангажовао Кевина Кампла и тако решио свој проблем на крилној позицији, чиме се повукао из трке, ХСВ делује као најмање реална опција, тако да као озбиљни потенцијални купци остају Шалке и Дортмунд. Као што рекосмо, Милионери су продали Кампла, па им сада недостаје играч на тој позицији, а помиње се и да би Куба Блажчиковски могао да напусти Вестфален, јер је за њега озбиљно заинтересован Ливерпул. Све су то аргументи које говоре у корист Дортмунда.

Међутим, без обзира на све наведено, немачки медији типују на Шалке. И такав расплет имао би смисла. Јулијана Дракслера од Јувентуса дели још само 2.000.000 евра, а клуб из Гелзенкирхена финансијски стоји јако добро. Амбиције су им велике, не желе да им поново измакне Лига шампиона, а и навијачи траже звучна појачања.

И на крају остала је још само та "ситница", тих "тричавих" 25.000.000 евра... Ко је заиста спреман да за српског аса издвоји толико новца? Нема сумње, такву суму Штутгарт не би могао да одбије, поготово што би на Костићу тако за само годину дана чисто зарадио 19.000.000 (купљен прошлог лета за 6.000.000 из Гронингена), а то је за бундеслигашке прилике прилична сума.

У сваком случају, изгледа да ће последња три дана прелазног рока у Немачкој бити интересантнија од прва два месеца...

Коментари / 0

Оставите коментар