Анализа: Ко су фаворити из сјенке на овогодишњем УС Опену?

Жреб за овогодишњи УС Опен је одржан у четвртак, већина играча већ може да почне да планира тактику за последњи Гренд слем у сезони, а ми вам доносимо имена тенисера који могу бити потенцијална изненађења и нагазне мине за фаворите.

Фудбал 28.08.2015 | 23:15
Анализа: Ко су фаворити из сјенке на овогодишњем УС Опену?

Играчи и играчице који су бљеснули прошле године на већим турнирима нису испунили велика очекивања спортске јавности ове године. Јуџини Бушар има негативан однос победа и пораза, а пре нешто више од годину дана играла је финале Вимблдона. У мушкој конкуренцији има више разочарања, пошто Ник Киријос све више пажњу јавности привлачи неспортским понашањем и испадима, него резултатима.

Милош Раонић је прошле године дошао до четвртог места на АТП ранг листи, мада су га повреде спречиле да ове године барем понови своје резултате. Компас је потпуно изгубио и Гулбис, а препознатиљиву игру је пружио једино на овогодишњем издању Роџерс купа.

Велики турнири су међутим право место да се изненађења десе, пошто се игра на два, односно, три добијена сета. Зато вам ми дајемо неколико имена која могу да помрсе конце играчима од којих се очекују да уђу у саму завршницу такмичења.

Григор Димитров
Иза Димитрова је тешка година, како у тенису, тако и у приватном животу. Марија Шарапова и он су објавили пре око месец дана да су ставили тачку на своју везу. Али га то није омело да у Синсинатију пружи, можда и најбољу игру ове године против Ендија Мареја. Мало је фалило и да избаци Мареја из даљег надметања, али није остао довољно фокусиран. На конференцији за новинаре је чак и Шкот похвално говорио о његовој игри у том мечу. Ова година, дефинитивно, није била ,,његова’’, али можда ће му енергија у Њујорку одговарати, па и спасити лошу сезону.

Џон Изнер
Једна чињеница иде у његову корист, а то је рано испадање у Синсинатију, јер то значи да одморан долази на терене Флешинг Медоуза. Када у свом делу жреба имате џина попут Изнера, против кога су тај-брејкови неизбежни, морате наћи начин да обновите изгубљену енергију, пошто се углавном игра само у вашим сервис гемовима. Изнер по правилу најбоље игра на УС опену, па може бити претња и најбољим играчима. Поред тога што је одморан, има и добар однос победа и пораза на америчкој турнеји, где је победио 11, а изгубио 3 пута.

Борна Ћорић
Био би велики шок, али Борна Ћорић је показао да има ,,главу’’ и игру за велике победе. Он већ има две победе против топ 5 играча, а успео је да победи и ветерана Томија Робреда у пет сетова на Ролан Гаросу. Осамнаестогодишњак је већ играо на Гренд слемовима, тако да има искуство играња на великим позорницама. Јесте веома млад, али ако ико од млађе гарде има штофа да равноправно парира фаворитима, онда је то он.

Александр Долгополов
Направио је изненађење победивши Бердиха у Синсинатију, а замало да му то пође за руком и у полуфиналном дуелу са Новаком Ђоковићем. Ђоковић се ,,на мишиће’’ извукао из непријатне ситуације, али је ово други пут ове године да Долгополов мучи најбољег на свету. Топло-хладни Украјинац може свима да загорча живот када му је дан, па чак и најбоље на свету, зато се од њега очекује и неочекивано.

А код дама је ситуација следећа:

Јелина Свитолина
Свитолина има слаб сервис, а такође нема ударац по коме је препознатљива и којим може да угрози противнице. Њена предност је што она не даје бесплатне поене и покушава да стигне сваку лопту. Упркос недостатку главног оружја, Свитолина има добру игру са основне линије, што ће бити и највећи проблем за противнице које не могу да је избаце из равнотеже неким оштрим дијагоналама или честим променама ритма. Велика предност јој је што може да поентира из било ког угла терена, и што веома брзо прелази из дефанзиве у офанзиву.

Белинда Бенчич
Ова девојка је право освежење сезоне. Напокон можемо да кажемо да имамо некога достојног да у времену које долази замени велике тенисерке. Белинда је ове године у Торонту победила Серену Вилијамс, а на путу до финала и пет финасткиња Гренд слем турнира. Многи од ње очекују да стигне до друге недеље такмичења у Њујорку, али ће прво морати да се избори са притиском. Ако успе у томе, онда ће нам бити јасно да је звезда рођена.

Каролин Гарсија
Победе против Сабине Лисицки, Петре Квитове, Тимее Башчински, Ане Ивановић и многих других боље рангираних тенисерки говоре нам да је можда ово време кад ће она засијати. Ове сезоне је имала добре резултате, али фали баш тај један који ће јој прокрчити пут до самог светског врха. Да ли је за њу то овогодишњи УС опен, сазнаћемо у наредним данима.

Шта ви мислите, ко од ових играча може да победи, на папиру, боље тенисере и тенисерке? Имате ли и ви неке играче за које мислите да ће бити изненађење на овогодишњем издању УС опена?

Коментари / 0

Оставите коментар