Миха засукао рукаве!

Јако лош наступ у првом колу првенства очигледно је мотивисао "росо-нере" да запну још јаче. У Миланелу је радно - доласци и одлази и "рестарт" Марија Балотелија.

Фудбал 29.08.2015 | 12:30
Миха засукао рукаве!

Синиша Михајловић засукао је рукаве, решен да успе у Милану.

На старту сезоне, у првом такмичарском мечу његов тим је глатко поражен на гостовању Фиорентини, па је и лаицима постало јасно да много тога не штима у тиму српског тренера.

Стога, бивши селектор "орлова" засукао је рукаве и наставио да мења тим. Пред наступајући викенд, догодило се неколико промена у саставу.

Пре свега, стигао је Марио Балотели, уз велику помпу и његов закључак да му је ово последња шанса да направи нешто од каријере. Ипак, о томе мало касније.

Истог дана када се проблематични нападач исповедао италијанским новинарима - у четвртак, Милан се званично поново растао са једним од нападача - искусним Алесандром Матријем.

Некадашњи ђак "росо-нера" отићи ће из матичног клуба на ко зна коју по реду позајмицу. Први пут је напустио Миланело 2007, после 11 година у клубу и само једне такмичарске утакмице.

Потом се доказивао и доказао на позајмицама у мањим срединама, па у дресовима Каљарија и Јувентуса. Милан је 2013. проценио да би му поново требало пружити шансу, вратио га из Торина, али им поново није успело, па је тада већ искусни нападач опет био позајмљиван Фиорентини, Ђенови и ове године поново Јувентусу.

Сада је време да Матри (31) још једном напусти Сан Сиро. У четвртак је прошао лекарске прегледе у Енглеској и у петак ће бити озваничено да ће до краја сезоне играти на позајмици у Вест Хему.

Истовремено, Милан је потврдио долазак још једног појачања.

После Алесија Ромањолија (Рома), Родрига Елија (Авелино), Андрее Бертолаћија (Рома), Луиза Адријана (Шахтјор), Хосеа Маурија (Парма), Карлоса Баке (Севиља), Симоне Вердија (Торино) и Марија Балотелија (Ливерпул), међу "росо-нере" је стигао и доскорашњи везиста Ђенове, Јурај Куцка (28).

Словачки интернационалац и један од ослонаца репрезентације која је апсолутни хит квалификација за ЕУРО 2016, дефинитивно ће наставити каријеру у екипи Синише Михајловића. Потписаће трогодишњи уговор и коштаће клуб само три милиона евра.

У међувремену, док се Милан спрема за суботњи меч против Емполија (20.45) пред својим навијачима, највећа пажња је очекивано усмерена ка Марију Балотелију и његовом покушају оживљавања каријере.

"Сада сам човек који више не прави проблеме. Већ у Ливерпулу није било проблема. Ни у једном тренутку се нисам жалио, већ сам прихватао одлуке менаџера и све време се понашао као професионалац. Сада крећем од нуле. Знам да више не смем да грешим и не могу да било шта очекујем, већ за све морам да се сам изборим. Већ сам 'бацио' превише прилика", рекао је Балотели енглеском "Гардијану".

Дакле, у Милану је радно. Брзо ће бити познато колико су се радикалне промене "примиле" на Сан Сиру овог лета.

Коментари / 0

Оставите коментар