Miha zasukao rukave!

Jako loš nastup u prvom kolu prvenstva očigledno je motivisao "roso-nere" da zapnu još jače. U Milanelu je radno - dolasci i odlazi i "restart" Marija Balotelija.

Fudbal 29.08.2015 | 12:30
Miha zasukao rukave!

Siniša Mihajlović zasukao je rukave, rešen da uspe u Milanu.

Na startu sezone, u prvom takmičarskom meču njegov tim je glatko poražen na gostovanju Fiorentini, pa je i laicima postalo jasno da mnogo toga ne štima u timu srpskog trenera.

Stoga, bivši selektor "orlova" zasukao je rukave i nastavio da menja tim. Pred nastupajući vikend, dogodilo se nekoliko promena u sastavu.

Pre svega, stigao je Mario Baloteli, uz veliku pompu i njegov zaključak da mu je ovo poslednja šansa da napravi nešto od karijere. Ipak, o tome malo kasnije.

Istog dana kada se problematični napadač ispovedao italijanskim novinarima - u četvrtak, Milan se zvanično ponovo rastao sa jednim od napadača - iskusnim Alesandrom Matrijem.

Nekadašnji đak "roso-nera" otići će iz matičnog kluba na ko zna koju po redu pozajmicu. Prvi put je napustio Milanelo 2007, posle 11 godina u klubu i samo jedne takmičarske utakmice.

Potom se dokazivao i dokazao na pozajmicama u manjim sredinama, pa u dresovima Kaljarija i Juventusa. Milan je 2013. procenio da bi mu ponovo trebalo pružiti šansu, vratio ga iz Torina, ali im ponovo nije uspelo, pa je tada već iskusni napadač opet bio pozajmljivan Fiorentini, Đenovi i ove godine ponovo Juventusu.

Sada je vreme da Matri (31) još jednom napusti San Siro. U četvrtak je prošao lekarske preglede u Engleskoj i u petak će biti ozvaničeno da će do kraja sezone igrati na pozajmici u Vest Hemu.

Istovremeno, Milan je potvrdio dolazak još jednog pojačanja.

Posle Alesija Romanjolija (Roma), Rodriga Elija (Avelino), Andree Bertolaćija (Roma), Luiza Adrijana (Šahtjor), Hosea Maurija (Parma), Karlosa Bake (Sevilja), Simone Verdija (Torino) i Marija Balotelija (Liverpul), među "roso-nere" je stigao i doskorašnji vezista Đenove, Juraj Kucka (28).

Slovački internacionalac i jedan od oslonaca reprezentacije koja je apsolutni hit kvalifikacija za EURO 2016, definitivno će nastaviti karijeru u ekipi Siniše Mihajlovića. Potpisaće trogodišnji ugovor i koštaće klub samo tri miliona evra.

U međuvremenu, dok se Milan sprema za subotnji meč protiv Empolija (20.45) pred svojim navijačima, najveća pažnja je očekivano usmerena ka Mariju Baloteliju i njegovom pokušaju oživljavanja karijere.

"Sada sam čovek koji više ne pravi probleme. Već u Liverpulu nije bilo problema. Ni u jednom trenutku se nisam žalio, već sam prihvatao odluke menadžera i sve vreme se ponašao kao profesionalac. Sada krećem od nule. Znam da više ne smem da grešim i ne mogu da bilo šta očekujem, već za sve moram da se sam izborim. Već sam 'bacio' previše prilika", rekao je Baloteli engleskom "Gardijanu".

Dakle, u Milanu je radno. Brzo će biti poznato koliko su se radikalne promene "primile" na San Siru ovog leta.

Komentari / 0

Ostavite komentar