Истрага против жене која је вријеђала Меркелову

Немачка полиција води истрагу против жене која је вређала канцелара Ангелу Меркел у Хајденау, идиличном градићу поред Дрездена о коме се до овог викенда мало знало, а који је постао поприште напада агресивних десничара на полицију.

Свијет 28.08.2015 | 12:20
Истрага против жене која је вријеђала Меркелову

Таблиод "Билд" пише да полиција истражује жену црвене косе, која је носила паролу "издајица" и Меркелову, приликом посете Хајденау, вређала речима "глупа кучко".

У овом градићу који су посетили и вицеканцелар Зигмар Габријел и Меркелова, прошлог викенда је у демонстрацијама десничара и неонациста против смештаја азиланата, повређен најмање 31 полицајац.

Немачки надлежни органи су забранили за вечерас планирану забаву добродошлице за азиланте, уз образлозење да је полиција преоптерећена, што је наишло на неразумевање шефа опозиционе партије Зелени, Џема Ездемира, који жели да ту забрану, како преносе медији, игнорише и вечерас изађе на улице у Хајденау.

"Није прихватљиво да саксонска влада каже да нема довољно полицајаца. Друге покрајине би сигурно помогле", рекао је Ездемир и додао да ће данас отићи у Хајденау и позвао и друге да то учине.

"Ми желимо да покажемо да ова правна држава није немоћна", рекао  је Ездемир, преносе немачки медији.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АНЂОЛИНАМЕРКЕЛ

28.08.2015 11:43

СТВАРНО ЛИЧИ НА ХИЋУ!

ОДГОВОРИТЕ