Istraga protiv žene koja je vrijeđala Merkelovu

Nemačka policija vodi istragu protiv žene koja je vređala kancelara Angelu Merkel u Hajdenau, idiličnom gradiću pored Drezdena o kome se do ovog vikenda malo znalo, a koji je postao poprište napada agresivnih desničara na policiju.

Svijet 28.08.2015 | 12:20
Istraga protiv žene koja je vrijeđala Merkelovu

Tabliod "Bild" piše da policija istražuje ženu crvene kose, koja je nosila parolu "izdajica" i Merkelovu, prilikom posete Hajdenau, vređala rečima "glupa kučko".

U ovom gradiću koji su posetili i vicekancelar Zigmar Gabrijel i Merkelova, prošlog vikenda je u demonstracijama desničara i neonacista protiv smeštaja azilanata, povređen najmanje 31 policajac.

Nemački nadležni organi su zabranili za večeras planiranu zabavu dobrodošlice za azilante, uz obrazlozenje da je policija preopterećena, što je naišlo na nerazumevanje šefa opozicione partije Zeleni, Džema Ezdemira, koji želi da tu zabranu, kako prenose mediji, ignoriše i večeras izađe na ulice u Hajdenau.

"Nije prihvatljivo da saksonska vlada kaže da nema dovoljno policajaca. Druge pokrajine bi sigurno pomogle", rekao je Ezdemir i dodao da će danas otići u Hajdenau i pozvao i druge da to učine.

"Mi želimo da pokažemo da ova pravna država nije nemoćna", rekao  je Ezdemir, prenose nemački mediji.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ANĐOLINAMERKEL

28.08.2015 11:43

STVARNO LIČI NA HIĆU!

ODGOVORITE