Ухапшени кријумчари настрадалих избјеглица

Мађарска полиција саопштила је данас да је ухапсила тројицу Бугара и једног држављанина Авганистана у вези са камионом са тијелима 71 избјеглице који је пронађен на истоку Аустрије.

Свијет 28.08.2015 | 13:20
Ухапшени кријумчари настрадалих избјеглица

"Поред тога, полиција је извршила претресе кућа и испитала скоро 20 људи у својству свједока", наводи се у саопштењу.

Полицијкси портпарол рекао је да нема мађарских држављана међу осумњиченима.

Аустријска полиција саопштила је раније да је међу жртвама 59 мушкараца, осам жена и четворо дјеце. Вјерује се да су они били мртви у камиону дан или два прије него што је возило јуче откривено, напуштено на аутопуту.

Би-Би-Си преноси да се вјерује да су ухапшени Бугари возили камион.

Полиција наводи да су жртве вјероватно мигранти из Сирије и да су умрли од гушења.

Камион са тијелима у фази распадања откривен је јуча на аутопуту А4, који води ка Бечу. Возило је одвучено према згради царине, која је опремљена хладњачом. Тим форензичара цијеле ноћи је прегледао тијела.

Претпоставља се да су избјеглице већ биле мртве када је возило прешло у Аустрију из Мађарске. Трагови у унутрашњости камиона показују да су жртве покушале да отворе врата, али им то није успјело.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ввв

28.08.2015 10:32

Одмах на вјесала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ффф

28.08.2015 11:15

А шта ће у камиону? Може се нормално прелазити граница као и нормални људи а не илегално и то у хладњачи,колико ја знам хладњача је у већини примјера за животиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ффф

28.08.2015 14:22

Ако немас ниста паметно да казес, цути, и ти би исо да те сила прилика натјера.

Name

Мадјари

28.08.2015 11:35

У теској ситуацији јер ово нема краја док год Запад не постане Блиски Исток. Мој доктор је Мадјар и довела сам и тату код њега. Све зна и показује хуманост према старцу сто није бас цесто на Западу колико год лагали о хуманости према старима.

ОДГОВОРИТЕ