Видео: Кад те грешка судије кошта Лиге шампиона!

Дискутабилне одлуке судија у мечевима Малме - Селтик и ЦСКА - Спортинг, можда су показале да је фудбалу потребна "технологија". Озбиљан новац је "на коцки".

Фудбал 28.08.2015 | 21:45
Видео: Кад те грешка судије кошта Лиге шампиона!

Недавно је Арон Рамзи завапио "хоћу технологију у фудбалу" након што је његов гол против Ливерпула неоправдано поништен. И није једини.

Технологија је пре три сезоне ушетала у фудбал када су (не)признати голови, због преласка или непреласка лопте преко гол-црте, били толико учестали да се гол-технологија чинила као једино решење. Али то није решило све проблеме, па неки инсистирају на томе да је неопходно увести фудбалски "челенџ", по угледу на тенис.

Посебан проблем настаје када се у читаву причу укључи велики новац. Република Ирска није отишла на Светско првенство када је Тијери Анри играо руком, а најновија ситуација од уторка и среде, каже да су Селтик и Спортинг из Лисабона, на једној грешци судије изгубили 15 милиона евра.

Управо толико новца добијају клубови који се пласирају у групну фазу Лиге шампиона, а судија Милорад Мажић и Павел Краловец су им можда својим погрешним одлукама избили новац "из џепа".

О чему се ради?

Малме је у другој утакмици славио против Селтика 2:0 и тако прошао даље упркос поразу од 3:2 у Шкотској. Међутим, да је Милорад Мажић признао гол који је постигао Леј Грифитс, сада би у Селтику "трљали руке". Српски судија је, чини се, погрешно оценио ситуацију код гола Грифитса и поништио гол, јер се чини да је играч Малмеа играо руком.

Слична ситуација десила се и у Москви, где је ЦСКА изгубио прву утакмицу против Спортинга 2:1. Гости из Лисабона су у другом мечу губили истим резултатом, и требао им је један гол како би ишли даље.

Слимани је сјајно скочио после једног корнера, постигао гол, а судија је поништио погодак због наводног офсајда. Овај резултат још је држао Спортинг у игри да би меч могао да оде у продужетке, али је онда Сејду Думбија постигао гол и одвео ЦСКА у Лигу шампиона. Све је могло бити другачије да је судија боље видео ситуацију код поништеног гола?

Споран детаљ можете погледати на 3:27.

Какво је ваше мишљење о овим ситуацијама, да ли су голови неоправдано поништени и да ли је неопходан фудбалски "челенџ"?

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Владан

27.08.2015 20:06

Господо, прво са аспекта "струке" у кретњи нападача Целтиц #9 има елемената кажњиве радње- прекршај опструкција/спречавање вратара домаћих да интервенише у вратаревом простору (чак и потискивања руком и лактом) што се на снимку јасно види. Прекршај је верификовао и ААР2 Дејан Филиповић. Сада, што због специфичне филозофије фудбала и стила острвских судија, Шкоти никада неће прихватити да је прекршај постојао, то је њихова ствар. ПФИ су овде јасна- прекршај над вратарем од стране играча у жутом дресу #9.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мазиц

28.08.2015 20:37

Ово Мазиц теско да је могао видјети. На први поглед је изгледало да је одбрамбени играц играо руком. Незгодна ситуација, али нисам за технику. Нек остане овако

Name

Владан

01.09.2015 11:58

Господо, погледајте номинацију у квалификацијама где "грешник" Милорад Мажић суди дерби/најјачу утакмицу МД7 у четвртак, Холандија-Исланд (одлучујућу за Холандију, где је Исланд први) и добили сте одговор на питање и све спекулације. Да је погрешно проценио то шта му ви импутирате и добио слабу оцену, одмах би био замењен.

ОДГОВОРИТЕ