Video: Kad te greška sudije košta Lige šampiona!

Diskutabilne odluke sudija u mečevima Malme - Seltik i CSKA - Sporting, možda su pokazale da je fudbalu potrebna "tehnologija". Ozbiljan novac je "na kocki".

Fudbal 28.08.2015 | 21:45
Video: Kad te greška sudije košta Lige šampiona!

Nedavno je Aron Ramzi zavapio "hoću tehnologiju u fudbalu" nakon što je njegov gol protiv Liverpula neopravdano poništen. I nije jedini.

Tehnologija je pre tri sezone ušetala u fudbal kada su (ne)priznati golovi, zbog prelaska ili neprelaska lopte preko gol-crte, bili toliko učestali da se gol-tehnologija činila kao jedino rešenje. Ali to nije rešilo sve probleme, pa neki insistiraju na tome da je neophodno uvesti fudbalski "čelendž", po ugledu na tenis.

Poseban problem nastaje kada se u čitavu priču uključi veliki novac. Republika Irska nije otišla na Svetsko prvenstvo kada je Tijeri Anri igrao rukom, a najnovija situacija od utorka i srede, kaže da su Seltik i Sporting iz Lisabona, na jednoj grešci sudije izgubili 15 miliona evra.

Upravo toliko novca dobijaju klubovi koji se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, a sudija Milorad Mažić i Pavel Kralovec su im možda svojim pogrešnim odlukama izbili novac "iz džepa".

O čemu se radi?

Malme je u drugoj utakmici slavio protiv Seltika 2:0 i tako prošao dalje uprkos porazu od 3:2 u Škotskoj. Međutim, da je Milorad Mažić priznao gol koji je postigao Lej Grifits, sada bi u Seltiku "trljali ruke". Srpski sudija je, čini se, pogrešno ocenio situaciju kod gola Grifitsa i poništio gol, jer se čini da je igrač Malmea igrao rukom.

Slična situacija desila se i u Moskvi, gde je CSKA izgubio prvu utakmicu protiv Sportinga 2:1. Gosti iz Lisabona su u drugom meču gubili istim rezultatom, i trebao im je jedan gol kako bi išli dalje.

Slimani je sjajno skočio posle jednog kornera, postigao gol, a sudija je poništio pogodak zbog navodnog ofsajda. Ovaj rezultat još je držao Sporting u igri da bi meč mogao da ode u produžetke, ali je onda Sejdu Dumbija postigao gol i odveo CSKA u Ligu šampiona. Sve je moglo biti drugačije da je sudija bolje video situaciju kod poništenog gola?

Sporan detalj možete pogledati na 3:27.

Kakvo je vaše mišljenje o ovim situacijama, da li su golovi neopravdano poništeni i da li je neophodan fudbalski "čelendž"?

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vladan

27.08.2015 20:06

Gospodo, prvo sa aspekta "struke" u kretnji napadača Celtic #9 ima elemenata kažnjive radnje- prekršaj opstrukcija/sprečavanje vratara domaćih da interveniše u vratarevom prostoru (čak i potiskivanja rukom i laktom) što se na snimku jasno vidi. Prekršaj je verifikovao i AAR2 Dejan Filipović. Sada, što zbog specifične filozofije fudbala i stila ostrvskih sudija, Škoti nikada neće prihvatiti da je prekršaj postojao, to je njihova stvar. PFI su ovde jasna- prekršaj nad vratarem od strane igrača u žutom dresu #9.

ODGOVORITE
Name

Mazic

28.08.2015 20:37

Ovo Mazic tesko da je mogao vidjeti. Na prvi pogled je izgledalo da je odbrambeni igrac igrao rukom. Nezgodna situacija, ali nisam za tehniku. Nek ostane ovako

Name

Vladan

01.09.2015 11:58

Gospodo, pogledajte nominaciju u kvalifikacijama gde "grešnik" Milorad Mažić sudi derbi/najjaču utakmicu MD7 u četvrtak, Holandija-Island (odlučujuću za Holandiju, gde je Island prvi) i dobili ste odgovor na pitanje i sve spekulacije. Da je pogrešno procenio to šta mu vi imputirate i dobio slabu ocenu, odmah bi bio zamenjen.

ODGOVORITE