Анализа жријеба за ЛШ: Група Д је пакао, Јокан на Муриња, Ван Гал може да пева!

Само једно је загарантовано - спектакл! Куглице се уротиле против вицешампиона Европе! Јувентусу група тешка као финале са Барселоном, награбусила и Рома, Ђаволима рајски жреб!

Фудбал 28.08.2015 | 08:00
Анализа жријеба за ЛШ: Група Д је пакао, Јокан на Муриња, Ван Гал може да пева!

Јувентус, Манчестер Сити, Севиља и Борусија из Менхенгладбаха чине најјачу групу Лиге шампиона! Слободно можемо да кажемо да жреб ниједном од ових екипа није био наклоњен, те да нас чека прави пакао у свих 12 мечева Д групе!

Наш утисак је да је група Е тек нешто слабија. Бранилац титуле Барселона свакако је највећи фаворит, Леверкузен и Рома бориће се за другу позицију, а БАТЕ Борисов тешко да ће имати шта ту да тражи. Вероватно најатрактивије двомече прве фазе видећемо у А и Ф групи. Реал ће ПСЖ, а Бајерн на Арсенал. Та четири тима не би требало да имају проблема да прођу даље, с обзиром да су им ривали Шахтјор и Малме (А), односно Олимпијакос и Динамо Загреб (Ф).

Манчестер Јунајтед пронашао је понајбоље од свих фаворита, а неће бити претешко ни Челсију који ће на мегдан Јокановићевом Макабију, Порту и кијевском Динаму.

Најуједначеније групе вероватно су Ц и Х, не рачунујући ону паклену...

Групна фаза Лиге шампиона почиње утакмицама прве рунде које су на програму 15. и 16. септембра. После шест кола биће позната имена 16 најбољих тимова Европе, а они ће се наћи у жребу 14. децембра. Након паузе нешто краће од три месеца такмичење се наставља средином фебруара.

Финале 61. издања елитног европског такмичења на програму је 28. маја на Сан Сиру.

ГРУПА А
Пари Сен Жермен
Реал Мадрид
Шахтјор
Малме

ГРУПА Б
ПСВ Ајндховен
Манчестер Јунајтед
ЦСКА Москва
Волфзбург

ГРУПА Ц
Бенфика
Атлетико Мадрид
Галатасарај
Астана

ГРУПА Д
Јувентус
Манчестер Сити
Севиља
Борусија Менхенгладбах

ГРУПА Е
Барселона
Леверкузен
Рома
БАТЕ Борисов

ГРУПА Ф
Бајерн Минхен
Арсенал
Олимпијакос
Динамо Загреб

ГРУПА Г
Челси
Порто
Динамо Кијев
Макаби Тел-Авив

ГРУПА Х
Зенит
Валенсија
Лион
Гент

Стару даму чекају тешке муке у групи Д, Вучица такође лоше прошла, Манчестер добио најлакшег ривала из првог шешира.

Спектакл може да почне! Жребом у Монаку извучене су групе Лиге шампиона за сезону 2015/2016, а највећу пажњу у први мах изазвала је група Д, која је проглашена за такозвану "групи смрти", док је од свих великана, барем на први поглед, најбоље прошао Манчестер јунајтед.

У поменутој групи Д "надрљао" је актуелни вицешампион Европе, који ће пут до нокаут фазе морати да пронађе у конкуренцији Манчестер Ситија, Севиље и Борусије из Менхенгладбаха. Стара дама ће имати паклено тежак задатак да елимише екипе са огромним амбицијама у овој сезони.
"Му смо Јувентус и доживљавамо сваког противника на прави начин, па ћемо видети шта ће се дестити. Знамо да морамо у наредну рунду, мада је чињеница да нема слабе екипе у групи", рекао је генерални директор Јувенстуса", Ђузепе Марота.

Грађани су прошле сезоне пробили лед што се тиче проласка групне фазе такмичења, након чега су елиминисани од Барселоне, али сада желе да направе још значајнији корак и коначно остави велики траг на међународној сцени.

Севиља је у Лигу шампиона ушла као апсолутни владар Лиге Евопе, па сада жели да потврди квалитет и на највећој сцени. Екипа Унаја Емерија је већ у Суперкупу Европе показала да ће бити више него достојан противник сваком од највећих клубова Старог континента, а доминацијом у Лиги Европе у претходне две сезоне стекла је епитет правог махера за европска такмичења.

Немачки клубови Волфзбург и Борусија из Менхенгладбаха још пре самог жреба били су окарактерисани као праве "бомбе" из четвртог шешира, које су желели да избегну сви великани, али је Јувентус имао најмање среће, поготово што је пре тога за ривале добио Манчестер Сити и Севиљу. Гладбах је у потпуности разочарао на старту Бундеслиге, доживео је два прилично неугодна пораза од Борусије из Дортмунда и Мајнца, па је крајње време да већ од овог кола крене са подизањем форме, како би спремно дочекао почетак елитног клупског такмичења, које је заказано за 15. септембар.

НАГРАБУСИЛА И РОМА

Два италијанска представника дефинитивно нису имала среће на данашњем жребу у Монаку. Римљани су сасвим сигурно задовољно трљали руке када су видели да су избегли групу А, где су Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, али су онда отишли у групу Е, где су првак Европе Барселона и Бејер из Леверкузена, као и БАТЕ Борисов, који је синоћ елиминисао Партизан у Хумској.

Римљани су већ у предсезони осетили снагу каталонског великана, од кога су на трофеју Ђоан Гампер поражени са лаганих 3:0, а пре само неколико дана били су у прилици да у Вечном граду виде и Бајер из Леверкузена, који је у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона елиминисао љутог ривала Вучице Лацио. Аспирнџије се нису баш у блиставом издању представиле римској публици пошто су на Олимпику пре девет дана поражени са 1:0, али су зато синоћ на Бај Арени показали да су за класу квалитетнији тим од изабраника Стефана Пиолија.

Са квалитетом белоруског шампиона БАТЕ Борисова љубитељи фудбала у нашој земљи имали су прилику да се упознају у мечевима са Партизаном. Изабраници Александра Јермаковича су потпуни аутсајдер у овој групи, али су већ прилично искусан учесник елитног такмичења и тим који би можда могао да помрси конце Роми или Бајеру на свом терену.

ВАН ГАЛ БЛИСТА ОД СРЕЋЕ

Ако се за неког од европских гиганта може рећи да је имао среће онда је то у питању Манчестер јунајтед. Изабраници Луја ван Гала из првог шешира су извукли најлакшег могућег ривала ПСВ Ајндховен, из трећег ЦСКА из Москве, а из четвртог Волфзбург. Далеко од тога да ће Црвени ђаволи лагано протрчати кроз групу Б, али су без премца најквалитетнији тим и моћи ће апсолутно да одлучују о својој судбини.

ПСВ сваке године као по правилу остане без неког од најбољих играча, а овога лета је то био случај са Мемфисом Депајом, који је управо био велико појачање Јунајтеда у овом прелазном року. И поред тога, Филипсовци ће бити респректабилан ривал у овој групи, али пре свега на свом стадиону, где ће покуашти да потраже бодове за пласман у наредну фазу.

ЦСКА из Москве је у мечевима са Спортингом из Лисабона показао да би ове сезоне многи великани могли да се оклизну у главном граду Русије, а сами противници у овој групи сигурно ће силно мотивисати пулене Леонида Слуцког да потраже пут до осмине финала.

Сличних амбиција биће и немачки Волфзбург, који је дефинитивно остао без свог најбољег играча Кевина де Брујнеа, али ће у последњих неколико дана прелазног рока 80.000.000 евра сигурно утрошити у неколико квалитетних појачања, како би створили тим који би био достојан борбе за пласман у нокаут фазу.

ЈОКАНОВИЋ СТИЖЕ НА СТАМФОРД, МАКСИМОВИЋ НА КАЛДЕРОНУ, ЂУРЂИЋ И РОДИЋ У МАДРИДУ И ПАРИЗУ

Славиша Јокановић је на фантастичан начин обезбедио пласман у Лигу шампиона, елиминисавши фаворизовани Базел у плеј-офу, а права награда за то стигла је на жребу за групну фазу. Макаби из Тел Авива биће у прилици да гостује Челсију на Стамфорд Бриџу, баш као и Порту на Драгау, а ништа мање неће бити занимљив ни излет у Кијев, где ће их дочекати Динамо. Објективно гледано Макаби је апсолутни аутсајдер у овој групи, али је тако било и пред први меч са Базелом, баш као и пред реванш у Плзењу, у трећем колу квалификација.

Малме је у трећем колу квалификација, а затим и у плеј-офу показао да је на свом терену у стању да узме меру изузетно квалитетним екипама као што су Салцбург и Селтик, па нема сумње да ће се екипа српских интернационалаца Николе Ђурђића и Владимира Родића покушати да се испрси и пред Пари Сен Жерменом и Реалом из Мадрида. Ипак, реално је да Швеђани немају шта да траже против два кандидата за саму завршницу такмичења, а врло тешло и против Шахтјора, који поседује изузетан квалитет.

Зланти српски Орлић Немања Максимовић донео је Астани, али и казахстанском фудбалу, историјски пласман у групну фазу Лиге шампиона, а сада ће са својим тимом бити у прилици да игра са врло атрактивним ривалима као што су Бенфика, Атлетико Мадрид и Галатасарај.

У групи Ф Бајерн и Арсенал су велики фаворити за пролазак у наредну рунду, испед Олимпијакоса и Динамо Загреба, док ће у групи Х Лион покушати да помрси конце Зениту и Валенсији. Белгијски шампион Гент овде, ипак, нема шта да тражи.

Коментари / 0

Оставите коментар