Љоренте - човек за кога нико никада није платио ни цент?!

Искусни голгетер је и званично у Севиљи, што је његов пети клуб у каријери. Све је извесније да ће је и завршити, а да на њему ниједан клуб неће зарадити...

Фудбал 29.08.2015 | 17:45
Љоренте - човек за кога нико никада није платио ни цент?!

Последњих недеља се увелико најављивало а данас је стигла званична потврда - Фернандо Љоренте нови је нападач Севиље! Искусни голгетер у Андалузију долази као слободан играч, пошто је споразумно раскинуо уговор са Јувентусом, а са освајачем Лиге Европе потписао је уговор на три године.

Снажни нападач ће у уговору имати клаузулу да може да напусти клуб у случају понуде од 20.000.000 евра.

Љоренте је за две сезоне у дресу торинског тима одиграо 91 утакмицу и постигао 27 голова. Ретко када био је прва опција у нападу Масимилијана Алегрија, али и као алтернатива одрађивао је сасвим солидан посао. Уосталом, Јуве га је довео као слободног играча тако да његов учинак гледајући све укупно заслужује прелазну оцену.

А када смо већ код Љорентеових прелазака из клуба у клуб оно што је веома занимљиво за овог играча јесте чињеница да никада у каријери нико за његово довођење није издвојио ни евро обештећења?! Није Шпанац додуше ни променио много клубова, али свакако да овај податак није занемарљив.

Љоренте је почео као омладинац у Атлетик Билбау, онда је играо за две филијале овог клуба (Басконија и Билбао Атлетик), да би пре 10 година дебитовао за први тим. Када је 2013. напуштао Сан Мамес и прелазио у Јувентус уговор му је био истекао, да би овог лета поново променио средину као слободан агент, јер се успешно нагодио са челницима италијанског клуба.

Фернандо Љоренте има већ 30 година, а по актуелном споразуму на Санчез Писхуану требало би да остане до 33. Сва је дакле прилика да би и његов наредни трансфер могао да прође без обештећење, а то би већ значило привођење крају једне врло успешне каријере, провереног голгетера за ког нико никада није издвојио ни цент.

Признаћете, ретка или можда чак јединствена ствар у модерном фудбалу.

Коментари / 0

Оставите коментар