Ljorente - čovek za koga niko nikada nije platio ni cent?!

Iskusni golgeter je i zvanično u Sevilji, što je njegov peti klub u karijeri. Sve je izvesnije da će je i završiti, a da na njemu nijedan klub neće zaraditi...

Fudbal 29.08.2015 | 17:45
Ljorente - čovek za koga niko nikada nije platio ni cent?!

Poslednjih nedelja se uveliko najavljivalo a danas je stigla zvanična potvrda - Fernando Ljorente novi je napadač Sevilje! Iskusni golgeter u Andaluziju dolazi kao slobodan igrač, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa Juventusom, a sa osvajačem Lige Evrope potpisao je ugovor na tri godine.

Snažni napadač će u ugovoru imati klauzulu da može da napusti klub u slučaju ponude od 20.000.000 evra.

Ljorente je za dve sezone u dresu torinskog tima odigrao 91 utakmicu i postigao 27 golova. Retko kada bio je prva opcija u napadu Masimilijana Alegrija, ali i kao alternativa odrađivao je sasvim solidan posao. Uostalom, Juve ga je doveo kao slobodnog igrača tako da njegov učinak gledajući sve ukupno zaslužuje prelaznu ocenu.

A kada smo već kod Ljorenteovih prelazaka iz kluba u klub ono što je veoma zanimljivo za ovog igrača jeste činjenica da nikada u karijeri niko za njegovo dovođenje nije izdvojio ni evro obeštećenja?! Nije Španac doduše ni promenio mnogo klubova, ali svakako da ovaj podatak nije zanemarljiv.

Ljorente je počeo kao omladinac u Atletik Bilbau, onda je igrao za dve filijale ovog kluba (Baskonija i Bilbao Atletik), da bi pre 10 godina debitovao za prvi tim. Kada je 2013. napuštao San Mames i prelazio u Juventus ugovor mu je bio istekao, da bi ovog leta ponovo promenio sredinu kao slobodan agent, jer se uspešno nagodio sa čelnicima italijanskog kluba.

Fernando Ljorente ima već 30 godina, a po aktuelnom sporazumu na Sančez Pishuanu trebalo bi da ostane do 33. Sva je dakle prilika da bi i njegov naredni transfer mogao da prođe bez obeštećenje, a to bi već značilo privođenje kraju jedne vrlo uspešne karijere, proverenog golgetera za kog niko nikada nije izdvojio ni cent.

Priznaćete, retka ili možda čak jedinstvena stvar u modernom fudbalu.

Komentari / 0

Ostavite komentar