Жреб за УС Опен као и за Ролан Гарос!

Новак против Надала у четвртфиналу! Жреб за УС Опен, последњи гренд слем турнир у 2015. години, Новаку Ђоковићу "поставио" је Рафаела Надала као четвртфиналну препреку. У Њујорку је обављен жреб и за женски део надметања на УС Опену, на коме ће Србија имати четири представнице.

Тенис 27.08.2015 | 20:30
Жреб за УС Опен као и за Ролан Гарос!

Најбољи тенисер света ће у првом колу турнира који почиње у понедељак 31. августа играти против Бразилца Жоаа Соузе, а у другом против победника меча Васек Поспишил (Канада) - Андреас Хајдермаурер (Аустрија). Потом би, ако он и Андреас Сепи остваре очекиване победе, њих двојица требало да се састану у трећем колу.

У осмини финала Новак би могао да игра са још једним Италијаном, Симонеом Болелијем, а у четвртфиналу против поменутог Рафаела Надала. Новака Ђоковића би у полуфиналу могао да га чека победник очекиваног четвртфиналног дуела Кеи Нишикори - Давид Ферер.

На другој страни жреба у односу на Ђоковића, који је први носилац, су и Роџер Федерер и Енди Мареј.

Када је реч о осталим нашим тенисерима, Јанко Типсаревић ће на старту УС Опена играти против Гиљерма Гарсија-Лопеза, Филип Крајиновић против неког из квалификација, а Виктор Троицки против 17-годишњег Франсеса Тиафоеа, који је добио специјалну позивницу организатора као млада нада америчког тениса.

Дерби првог кола УС опена предствљаће меч Енди Мареј - Ник Киријос.

Ана Ивановић ће већ у првом колу имати озбиљан задатак, јер је за супарницу добила Доминику Циблукову.

Са друге стране, Јелену Јанковић чека 18-годишња Осеан Додан из Француске, која је добила специјалну позивницу организатора, а Бојана Јовановски ће играти против Ларе Аруабарене из Шпаније.

Нарочито ће, међутим, бити занимљив меч уводне рунде надметања између Александре Крунић и Данке Ковинић, 81. са последње светске ранг листе, играчици којој велику подршку у тениском развоју пружа Јелена Јанковић.

Коментари / 0

Оставите коментар