Žreb za US Open kao i za Rolan Garos!

Novak protiv Nadala u četvrtfinalu! Žreb za US Open, poslednji grend slem turnir u 2015. godini, Novaku Đokoviću "postavio" je Rafaela Nadala kao četvrtfinalnu prepreku. U Njujorku je obavljen žreb i za ženski deo nadmetanja na US Openu, na kome će Srbija imati četiri predstavnice.

Tenis 27.08.2015 | 20:30
Žreb za US Open kao i za Rolan Garos!

Najbolji teniser sveta će u prvom kolu turnira koji počinje u ponedeljak 31. avgusta igrati protiv Brazilca Žoaa Souze, a u drugom protiv pobednika meča Vasek Pospišil (Kanada) - Andreas Hajdermaurer (Austrija). Potom bi, ako on i Andreas Sepi ostvare očekivane pobede, njih dvojica trebalo da se sastanu u trećem kolu.

U osmini finala Novak bi mogao da igra sa još jednim Italijanom, Simoneom Bolelijem, a u četvrtfinalu protiv pomenutog Rafaela Nadala. Novaka Đokovića bi u polufinalu mogao da ga čeka pobednik očekivanog četvrtfinalnog duela Kei Nišikori - David Ferer.

Na drugoj strani žreba u odnosu na Đokovića, koji je prvi nosilac, su i Rodžer Federer i Endi Marej.

Kada je reč o ostalim našim teniserima, Janko Tipsarević će na startu US Opena igrati protiv Giljerma Garsija-Lopeza, Filip Krajinović protiv nekog iz kvalifikacija, a Viktor Troicki protiv 17-godišnjeg Fransesa Tiafoea, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora kao mlada nada američkog tenisa.

Derbi prvog kola US opena predstvljaće meč Endi Marej - Nik Kirijos.

Ana Ivanović će već u prvom kolu imati ozbiljan zadatak, jer je za suparnicu dobila Dominiku Ciblukovu.

Sa druge strane, Jelenu Janković čeka 18-godišnja Osean Dodan iz Francuske, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora, a Bojana Jovanovski će igrati protiv Lare Aruabarene iz Španije.

Naročito će, međutim, biti zanimljiv meč uvodne runde nadmetanja između Aleksandre Krunić i Danke Kovinić, 81. sa poslednje svetske rang liste, igračici kojoj veliku podršku u teniskom razvoju pruža Jelena Janković.

Komentari / 0

Ostavite komentar