Видео: Зашто ће Партизан памтити маказице Ивана Шапоњића? Ево...

...зато што су црно-бели остварили 100. победу у Европи, велики јубилеј Саше Илића! 

Фудбал 27.08.2015 | 21:45
Видео: Зашто ће Партизан памтити маказице Ивана Шапоњића? Ево...

Погодак утехе, погодак који ће остати вечно забележен у клупским алманасима. Гол Ивана Шапоњића у трећем минуту надокнаде времена донео је Партизану тријумф над БАТЕ Борисовим (2:1), испоставило се, недовољан за пласман у Лигу шампиона, међутим, утакмица над Белорусима памтиће се у Хумској 1 као 100. победа црно-белих у Европи.

Први тријумф Парни ваљак је на међународној сцени забележио 12. октобра 1955. године против Спортинга из Лисабона у реваншу првог кола новоустановљеног такмичења, тадашњег Купа шампиона. Екипа тренера Александра Томашевића је славила 5:2 и укупним резултатом 8:5 (у Португалу било 3:3, што је била прва утакмица Купа шампиона у историји) пласирала се у следеће коло.

Од тада до среде вече, црно-бели су забележили још 98 победа: 38 у Купу и(ли) Лиги шампиона, четири у Купу победника купова, 41 у УЕФА купу који је касније преименован у Лигу Европе, још 13 тријумфа у Митропа купу и два у Купу сајамских градова. А онда се Шапоњић побринуо за јубиларни тријумф, маказицама из петерца гостију.
„Дао сам тај гол, нажалост, није био довољан за пролаз. Шеф нам је у паузи између два полувремена рекао да морамо да постигнемо брз гол, да би се навијачи додатно пробудили. Надам се, ипак, да ћемо играти равноправно у Лиги Европе“, оценио је Иван Шапоњић.

Осим клуба, јубилеј је синоћ забележио, не и прославио, и Саша Илић. Легендарни капитен Партизана је против БАТЕ Борисова одиграо 50. утакмицу у Купу односно Лиги шампиона или квалификаицјама за то такмичење. Подсетимо, на европској сцени дебитовао је 23. јула 1997. године против Кроације у победи 1:0. Укупно му је ово био 103. европски меч у дресу црно-белих.
„Можда смо мало бојажљиво ушли у утакмицу, требало је од почетка да играмо као у последњих пола сата. То је, ипак, разумљиво, јер у екипи има неколико играча од 18 и 19 година, а то је мач са две оштрице. Ово је велико и горко искуство. Имаћемо још шест утакмица у Лиги Европе, да покажемо шта знамо и можемо. Реално, ту нам је место, да се боримо и мушки играмо сваку утакмицу“, оценио је Саша Илић који је играо последњих 27 минута против Белоруса, донео промену ритма, захваљујући њему црно-бели су створили више шанси, али до пласман у друштво одбраних нису могли.

Коментари / 0

Оставите коментар