Video: Zašto će Partizan pamtiti makazice Ivana Šaponjića? Evo...

...zato što su crno-beli ostvarili 100. pobedu u Evropi, veliki jubilej Saše Ilića! 

Fudbal 27.08.2015 | 21:45
Video: Zašto će Partizan pamtiti makazice Ivana Šaponjića? Evo...

Pogodak utehe, pogodak koji će ostati večno zabeležen u klupskim almanasima. Gol Ivana Šaponjića u trećem minutu nadoknade vremena doneo je Partizanu trijumf nad BATE Borisovim (2:1), ispostavilo se, nedovoljan za plasman u Ligu šampiona, međutim, utakmica nad Belorusima pamtiće se u Humskoj 1 kao 100. pobeda crno-belih u Evropi.

Prvi trijumf Parni valjak je na međunarodnoj sceni zabeležio 12. oktobra 1955. godine protiv Sportinga iz Lisabona u revanšu prvog kola novoustanovljenog takmičenja, tadašnjeg Kupa šampiona. Ekipa trenera Aleksandra Tomaševića je slavila 5:2 i ukupnim rezultatom 8:5 (u Portugalu bilo 3:3, što je bila prva utakmica Kupa šampiona u istoriji) plasirala se u sledeće kolo.

Od tada do srede veče, crno-beli su zabeležili još 98 pobeda: 38 u Kupu i(li) Ligi šampiona, četiri u Kupu pobednika kupova, 41 u UEFA kupu koji je kasnije preimenovan u Ligu Evrope, još 13 trijumfa u Mitropa kupu i dva u Kupu sajamskih gradova. A onda se Šaponjić pobrinuo za jubilarni trijumf, makazicama iz peterca gostiju.
„Dao sam taj gol, nažalost, nije bio dovoljan za prolaz. Šef nam je u pauzi između dva poluvremena rekao da moramo da postignemo brz gol, da bi se navijači dodatno probudili. Nadam se, ipak, da ćemo igrati ravnopravno u Ligi Evrope“, ocenio je Ivan Šaponjić.

Osim kluba, jubilej je sinoć zabeležio, ne i proslavio, i Saša Ilić. Legendarni kapiten Partizana je protiv BATE Borisova odigrao 50. utakmicu u Kupu odnosno Ligi šampiona ili kvalifikaicjama za to takmičenje. Podsetimo, na evropskoj sceni debitovao je 23. jula 1997. godine protiv Kroacije u pobedi 1:0. Ukupno mu je ovo bio 103. evropski meč u dresu crno-belih.
„Možda smo malo bojažljivo ušli u utakmicu, trebalo je od početka da igramo kao u poslednjih pola sata. To je, ipak, razumljivo, jer u ekipi ima nekoliko igrača od 18 i 19 godina, a to je mač sa dve oštrice. Ovo je veliko i gorko iskustvo. Imaćemo još šest utakmica u Ligi Evrope, da pokažemo šta znamo i možemo. Realno, tu nam je mesto, da se borimo i muški igramo svaku utakmicu“, ocenio je Saša Ilić koji je igrao poslednjih 27 minuta protiv Belorusa, doneo promenu ritma, zahvaljujući njemu crno-beli su stvorili više šansi, ali do plasman u društvo odbranih nisu mogli.

Komentari / 0

Ostavite komentar