Анализа: Далеко је та Лига шампиона!

Победа без сјаја! Тек уласком Саше Илића у другом полувремену Партизан почео да игра фудбал, а головима Петровића и Шапоњића црно-бели стигли до утешне победе - 2:1.

Фудбал 28.08.2015 | 00:00
Анализа: Далеко је та Лига шампиона!

Црно-бели такмичење настављају у Лиги Европе, после пирове победе над БАТЕ-ом (2:1) у реваншу баража за Лигу шампиона. Партизан нема квалитет за елитно такмичење, то је сада јасно после двомеча са искусним и “намазаним” ривалом из Белорусије. Према приказаној игри у Борисову, али и вечерас у Београду, црно-бели иду тамо где им је и место у “утешну” Лигу Европе, а елитно такмичење ипак припада неким озбиљнијим клубовима. Слабу утеху може да представља сјај у финишу и еврогол маказицама младог Шапоњића који је подгрејао наду у Хумској.

Као што је један део јавности сматрао, показало се на стадиону у Хумској да је Партизан своју шансу у овом двомечу пропустио пре осам дана у Белорусији, када је мало недостајало да остане непоражен. Врло могуће да би се у том случају сада певала друга песма.

Од првог минута вечерашње утакмице играчи Партизана су, осим Абубакара Оумаруа, били нервозни, а често су деловали и преплашено као да је са друге стране Реал Мадрид или Барселона.

Везни ред И одбрана су губили лопте, тачније сервирали их противничким играчима, уместо својим нападачима. Додуше, Партизан фактички И није имао нападача јер је Валери Божинов пружио још једну катастрофалну партију у Европи. Ствари су за нијансу постале боље уласком Ивана Шапоњића у игру у финишу првог полувремена када се Бугарин повредио.

Шампион Белорусије, са друге стране, тачно је знао по шта је дошао у Београд и како да оствари тај циљ. У сваком дуелу су Белоруси деловали да су за нијансу бржи И јачи од фудбалера српског шампиона. А управо та нијанса је оно што разликује најбоље од осталих.

Гол који је постигао Игор Сташевич после грешке комплетне одбране црно-белих и лоше постављене офсајд замке био је најбоља потврда и доказ квалитета и искуства екипе која годинама уназад зна како се долази до Лиге шампиона. Партизан је стандардно почео да игра тек уласком Саше Илића у 63. минуту, последица тога био је изједначујући погодак Немање Петровића. Ту се, међутим, све завршило.

Могао је Партизан први до гола, али је Андрија Живковић у шестом минуту главом шутирао преко гола из идеалне ситуације И практично од тог тренутка кола црно-белих су кренула низбрдо. Када се погледа из садашње перспективе, ипак се чини да би то вођство представљало неку врсту фатаморгане, односно искривљене слике јер је Партизан био лошији ривал. Као што и коначан резултат представља извесну фатаморгану, мада су црно-бели заслужили ову победу због тога што нису губили наду.

БАТЕ је још једном, као и Војводина у првенству Србије, оголила све недостатке Партизана, поготово штоперско тандема Фабрисио-Балажиц који је мало, мало испадао из игре. Много посла је пред Зораном Милинковићем, а сада је постало кристално јасно ваљда И свима из управе да мора да се ради брзо у финишу прелазног рока како би за Лигу Европе била конкурентнија.

Жреб за групну фазу такмичења за Лигу Европе је у петак, а Партизан ће бити у четвртом шеширу.

Коментари / 0

Оставите коментар