Дијете симбол трагичне судбине миграната

Мађарска полиција је саопштила данас да је у овој земљи у сриједу регистрован 3.241 нови илегални мигранат, што је највећа цифра забиљежена ове године у једном дану.

Регион 27.08.2015 | 18:50
Дијете симбол трагичне судбине миграната

Највише миграната је откривено на територији Пограничне Жупаније Чонград - чак 2.958, међу којима и 698 дјеце.

Највећи дио њих откривен је у околини насеља Реске, у близини границе са Србијом, а углавном долазе из Сирије, Пакистана и Авганистана.

Сви они предати су у надлежност мађарским имиграционим органима.

Талас миграната, судећи по подацима надлежних, прошао је кроз Суботицу јер је синоћ регистровано готово упола мање долазака у односу на претходна два дана када дневно стизало више од 1.000 миграната.

На суботичкој аутобуској станици речено је да је јуче током цијелог дана реализовано укупно 18 полазака из Београда за Суботицу, а већина миграната је настављала пут даље ка Кањижи, ка којој су са суботичке станице реализована 22 поласка.

Представник мађарске владе за јавност Золтан Ковач рекао је да су илегални мигранти који стижу у великом броју "постали агресивнији и захтевнији".

Они нарушавају прописе, што скоро да спречава власти да раде свој посао, тачније регистровање и узимање њихових отисака прстију на начин који се може контролисати, казао је Ковач агенцији МТИ.

Медјутим, како је истакао, мадјарски полицајци чине максимум да се, штитећи границу, понашају на најхуманији могући начин.

Мађарска је суочена са таласом миграната, који прелазе јужну границу, дуж које Мађари граде ограду да би се супротставили најгорој избјегличкој кризи од Другог свјетског рата.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар