Тука о оптужбама Француза: Од мене има "махање"!

Бронзани босанскохерцеговачки атлетичар са Свјетског првенства у Пекингу Амел Тука прокоментарисао је оптужбе за допинг које је на његов, али и на рачун Пољака Адама Шота, изрекао Француз Пјер Амброс Босе.

Остали спортови 28.08.2015 | 12:15
Тука о оптужбама Француза: Од мене има "махање"!

Петопласирани на трци на 800 метара разочаран због властитог неуспјеха "оплео" је по Туки у изјави француским медијима.

"Атлетичар који се појавио ниоткуд и који је за кратко вријеме поправио лични рекорд за невјероватне три секунде и 61 стотинку мора узимати допинг. Нико не може то направити другачије", рекао је Босе, мислећи на Туку.

Телевизија "Н1" контактирала је "какањску ракету" и питала за коментар поводом ових оптужби.

"Чуо сам ту информацију и насмијао се. Ми имамо редовне допинг контроле. У 10 дана у Пекингу, четири пута сам имао контролу. То је све црно на бијело. Он је разочаран, Француска улаже много новца у њега, обећао им је медаљу, па га некако разумијем. Ја ћу њега опет поздравити", изјавио је Тука.

Творац историјске медаље за Босну и Херцеговину у "краљици спортова" се још једном осврнуо и на велики успјех, а посебно је срећан због чињенице да је добио сијасет честитки из бивше Југославије.

"Пресретан сам и презадовољан оним што сам направио. Дисциплина 800 метара је најзахтјевнија дисциплина у атлетици, а ја сам ту тек шест година. Изненадио сам себе, али вјеровао сам у то као и мој тренер. Добио сам велики број лијепих порука и честитки од наших комшија из Хрватске, Србије и Црне Горе", додао је бх. атлетичар.

Тука је подвукао и да је ова година за њега сезона "из снова".

"Није лако трчати три трке у четири дана. Ова сезона ми је сезона из снова. Носим бронзу са мог првог Свјетског првенства. Ово је мени мотив да радим јаче и боље. Свјестан сам да ми треба још тренинга како бих се спремио за Европско првенство у Амстердаму и Олимпијске игре наредне године, а сада ме очекује митинг Дијамантске лиге", изјавио је Тука.

АГЕНЦИЈА ЗА АНТИДОПИНГ: ТУКА ЈЕ ЧИСТ!

Агенција за антидопинг контролу Босне и Херцеговине у саопштењу је навела да је резултат тестирања на допинг Амела Туке био негативан.

"Према нашим информацијама, Амела Туку су у овој години тестирали и у Турској, а недавно у Монаку, гдје су резултати такође били негативни. Наравно да ће Амел Тука бити тестиран и у Пекингу, највјероватније више пута. Амел Тука је као члан Регистроване тест групе спортиста у БиХ (РТГ) професионално испуњавао све обавезе према Агенцији за антидопинг контролу БиХ и представља примјер врхунског спортисте и професионалца", наведено је у саопштењу Агенције која је овом приликом честитала Амелу на бронзаној медаљи.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

28.08.2015 11:04

Тука лети,ниси ни видио Француски труте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан

30.08.2015 06:06

А твој поглед није добро даље од твог дворишта ноју један....за разлику од тебе био је бар у комсилуку Монацо и побиједио....наравно ти и незнас гдје се налази Монацо