Ускоро оптужница за отмичаре мале Маше

Тужилаштво за организовани криминал привело крају истрагу о киднаповању девојчице из Београда. Ухапшени Французи највероватније ће одговарати само за кривично дело отмице.

Србија 27.08.2015 | 17:10
Ускоро оптужница за отмичаре мале Маше

Тужилаштво за организовани криминал за десетак дана подићи ће оптужницу против троје француских држављана због киднаповања двоипогодишње Маше Пренковић из Београда - сазнају "Новости". Себастијан Бранши, Алексија Сандрин Годен и Емелин Кристел Еје терете се да су као припадници криминалне групе 13. марта ове године у београдском насељу Браћа Јерковић отргли девојчицу из руку мајке.

Прави мотив отмице јавност још не зна. Алексија Сандрин и Емелин Кристел испричале су да је Маша киднапована јер личи на њихову унуку, односно ћерку, двоипогодишњу Амбер. У току је била парница коме ће мала Францускиња припасти и они су хтели да је "подметну" током ДНК анализе. Бранши се бранио ћутањем, а две жене су њега оптужиле да је све смислио.

Из Француске се још чека нека документација, али то неће утицати на подизање оптужнице. Тамо су испитани сви релевантни сведоци, чак и Аксел Мајан, бивши муж Емелин Кристел, отац мале Амбер.

У међувремену, француски суд је одлучио да старатељство над девојчицом добије Мајан, чије је очинство потврђено ДНК анализом, после хапшења троје Француза у Србији. Њу редовно посећују тетке са мајчине стране.

Знам тачно кроз какав пакао је прошла породица Пренковић и волео бих да упознам њихову малу Машу - испричао је недавно за "Новости" Мајан. - Моја ћерка Амбер и њихова девојчица невероватно личе. Када сам гледао снимак хапшења моје бивше жене Емелин, њене мајке и очуха, и видео девојчицу коју су покушали да отму почео сам да плачем. Био сам уверен да је то моје дете.

Овај младић из градића Ремулен и даље не може да верује на шта је све била спремна породица његове бивше жене. Аксел и Емелин живели су у Пон ди Гару са њеном породицом. Алексија и Себастијан, Емелинина мајка и очух, мешали су се у све, наређивали шта ће ко да ради, како да живи...

Емелин је имала дозволу да у кући направи вртић, али није било услова, па су јој тај папир узели - испричао је Аксел. - Радовали смо се много када је остала трудна. Ипак, проблеми са њеном породицом били су све већи. Нису ме прихватили...

Чак и кад се Амбер родила, проблеми нису нестали. Он и Емелин су се разишли нешто пре тога. Нису му дозвољавали да виђа девојчицу уз тврдњу да он није отац. Када је започет судски процес сковали су план да "подметну" другу девојчицу због утврђивања очинства.

Мала Маша, захваљујући брзој интервенцији полиције, пронађена је и ослобођена после три сата од отмице, на ауто-путу Београд - Загреб, код скретања за Сремску Митровицу. Мајан и сам верује да је замена због ДНК анализе, првобитан мотив киднаповања српског детета, које невероватно личи на његово.

Могли су да ме преваре, јер је суд тражио само ДНК анализу мене и Амбер - испричао је овај бивши шампион Француске у картингу.

е и Емелин. Не знам шта су намеравала да ураде после са малом Машом. Када је било суђење око старатељства чуо сам да су, наводно, хтели да је негде оставе. Познавајући њих, не верујем да су хтели да је задрже.

У истражним круговима у Француској "врти" се много озбиљнија верзија, по којој су ово троје киднапера намеравали да је "дају једном Американцу". Води се истрага око ове тезе како би се проверила њена истинитост и дао одговор, уколико је тачна, да ли је реч о трговини људима или усвајању детета. Много јасније ће бити када почне суђење, па јавност буде имала увид у сва оперативна сазнања и доказе истражних органа двеју земаља.

ТОКОМ овог месеца Алексију и Емелин је требало да посете бивши супруг и ћерка, односно отац и сестра, међутим, нису успели да ускладе обавезе, због чега су одложили долазак. Како за "Новости" каже њихов бранилац, адвокат Ирина Боровић, једни другима шаљу писма, па су на тај начин у контакту.

Њих две су сада у мало бољем психичком стању, али им је и даље тешко у притвору - наглашава Ирина Боровић. Алексији су недавно довели неуропсихијатра, који јој је преписао терапију. Додатно им отежава то што од хапшења њих две нису у контакту, јер тако налаже закон.

Смештене су у посебне ћелије, а не могу да се виде ни приликом редовних шетњи. Надам се да ће неко од породице, са којима смо у редовном контакту, ускоро доћи да их обиђе. Било је проблема са пакетима које су им слали, јер су се негде били загубили, а само на тај начин оне могу да дођу до гардеробе, ципела, средстава за хигијену.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Родитељ

28.08.2015 09:21

Треба их осудит на дозивотну.

ОДГОВОРИТЕ