Меркел: Србија испунила многе предуслове

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да не може да каже тачан датум када ће да буде отворено прво поглавље у преговорима Србије са Европском унијом, али да су за то створени многи предуслови.

Србија 27.08.2015 | 16:50
Меркел: Србија испунила многе предуслове

Многи предуслови су створени како би се отворило прво поглавље. Могу рећи да ћемо бити фер и можете да рачунате на то, нећемо измишљати нове услове, рекла је Ангела Меркел на конференцији за новинаре у Бечу.

Она је навела да ће се прво урадити анализе онога што је урађено и истакла да је Србија сада много ближе отварању поглавља него што је била пре потписивања споразума са Приштином.

У сваком случају за Србију је тај моменат отварања поглавља ближи него пре 20 сати, рекла је Ангела Меркел.

У Бриселу су премијери Србије и Косова, Александар Вучић и Иса Мустафа, постигли споразум о Заједници општина са српском већином, енергетици, телекомуникацијама и мосту на Ибру у Митровици.

Немачка канцеларка Ангела Меркел изразила је данас задовољство динамичном сарадњом у региону западног Балкана истакавши да ЕУ мора подржати наду и будућност региона, што већ и чини.

Она је на конференцији за штампу по завршетку Самита о западном Балкану, указала да су се премијери региона, без присуства аустријског и немачког канцелара, као и представника Европске комисије, састајали и разговарали о проблемима.

Захваљујући томе сада имамо низ резултата, као што је данашње потписивање споразума о размени младих. Морамо подржати наду и будућност у региону, а то ЕУ већ чини - поручила је Меркелова, која је посебно задовољна чиењицом да су уочи Самита решени бројни билатерални проблеми, попут споразума у дијалогу Београда и Приштине.

Резултати тога дају наду - закључила је немачка канцеларка.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Циле

27.08.2015 16:41

Хмммммммммммм.

ОДГОВОРИТЕ