Савез за промјене брани интересе Спрске

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да Савез за промјене снажно брани Републику Српску и говори о значају и потреби њеног јачања на свим форумима и у институцијама, посебно у Савјету министара и Парламентарној скупштини БиХ.

Република Српска 27.08.2015 | 15:30
Савез за промјене брани интересе Спрске

На питање да прокоментаришу чињеницу да приликом формирања појединих тијела на нивоу БиХ представници из Републике Српске нису ништа предузели да се проведе ентитетска и национална заступуљеност, Бореновић је рекао да се интереси Српске бране у Сарајеву, Бриселу, Вашингтону и у сваком другом граду на свијету.

Лако је србовати у Бањалуци, треба отићи у Сарајево и рећи да се залажете ви и ваша политичка странка за више Републике Српске, за провођење Дејтона и за снажнију Републику Српску, рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

Он је најавио да ће сви кадрови СНСД-а, који воде агенције и институције на нивоу БиХ, бити промијењени у складу са законском процедуром.

Члан Главног одбора СДС-а Вукота Говедарица рекао је да лидер СНСД-а Милорад Додик покушава да се врати у власт на нивоу БиХ, те да му не иду у уприлог именовања која слиједе у полицијским и обавјештајним агенцијама.

Говедарица, који је и шеф Клуба СДС у Народној скупштини Републике Српске, није желио да коментарише то да ће поједини посланици ове странке напустити клуб, већ је истакао да "политичке кородиране личности у Клубу СДС-у више нема".

Приликом избора чланова у Комисију за избор свједока није испоштован национална и ентитеска заступљеност, приликом расподјеле из буџетске резерве средства су додијељена институцијама културе у општинама којима су начелници из Савеза за промјене.

Процедура није поштована приликом формирања Савјета Агенције за ваздухопловну пловидбу, док су представници Српске од предстаника ЕУ чули да је пројекат за мост на Сави измијењен иако су те информације требало да добију од министара из Српске у Савјету министара БиХ.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дивља јабука

27.08.2015 14:29

Босићу и Говедарици се може вјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле од Тополе

27.08.2015 15:41

Могу се сложити са Бореновићевим мишљењем да се интересе Српске бране у Сарајеву, Бриселу, Вашингтону...,али ако је истина, а по свему судећи јесте да приликом формирања појединих тијела на нивоу БиХ представници из Републике Српске нису ништа предузели да се проведе ентитетска и национална заступуљеност, онда је јасно да се ти интереси не бране, или слабо бране.Ако је пак другачије, Бореновић је на постављено новинарско питање у вези са овим требао конкретно да одговори, а не да колиши као киша око Крагујевца и практично ништа конкретно не каже. Треба казати истину ма каква год она била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јоле од Тополе

31.08.2015 10:43

Бореновиц ко андол, нит помазе нит одмазе.

Name

нн

27.08.2015 16:51

Е сваста...

ОДГОВОРИТЕ