Savez za promjene brani interese Sprske

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da Savez za promjene snažno brani Republiku Srpsku i govori o značaju i potrebi njenog jačanja na svim forumima i u institucijama, posebno u Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Republika Srpska 27.08.2015 | 15:30
Savez za promjene brani interese Sprske

Na pitanje da prokomentarišu činjenicu da prilikom formiranja pojedinih tijela na nivou BiH predstavnici iz Republike Srpske nisu ništa preduzeli da se provede entitetska i nacionalna zastupuljenost, Borenović je rekao da se interesi Srpske brane u Sarajevu, Briselu, Vašingtonu i u svakom drugom gradu na svijetu.

Lako je srbovati u Banjaluci, treba otići u Sarajevo i reći da se zalažete vi i vaša politička stranka za više Republike Srpske, za provođenje Dejtona i za snažniju Republiku Srpsku, rekao je Borenović novinarima u Banjaluci.

On je najavio da će svi kadrovi SNSD-a, koji vode agencije i institucije na nivou BiH, biti promijenjeni u skladu sa zakonskom procedurom.

Član Glavnog odbora SDS-a Vukota Govedarica rekao je da lider SNSD-a Milorad Dodik pokušava da se vrati u vlast na nivou BiH, te da mu ne idu u uprilog imenovanja koja slijede u policijskim i obavještajnim agencijama.

Govedarica, koji je i šef Kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nije želio da komentariše to da će pojedini poslanici ove stranke napustiti klub, već je istakao da "političke korodirane ličnosti u Klubu SDS-u više nema".

Prilikom izbora članova u Komisiju za izbor svjedoka nije ispoštovan nacionalna i entiteska zastupljenost, prilikom raspodjele iz budžetske rezerve sredstva su dodijeljena institucijama kulture u opštinama kojima su načelnici iz Saveza za promjene.

Procedura nije poštovana prilikom formiranja Savjeta Agencije za vazduhoplovnu plovidbu, dok su predstavnici Srpske od predstanika EU čuli da je projekat za most na Savi izmijenjen iako su te informacije trebalo da dobiju od ministara iz Srpske u Savjetu ministara BiH.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

27.08.2015 14:29

Bosiću i Govedarici se može vjerovati.

ODGOVORITE
Name

Jole od Topole

27.08.2015 15:41

Mogu se složiti sa Borenovićevim mišljenjem da se interese Srpske brane u Sarajevu, Briselu, Vašingtonu...,ali ako je istina, a po svemu sudeći jeste da prilikom formiranja pojedinih tijela na nivou BiH predstavnici iz Republike Srpske nisu ništa preduzeli da se provede entitetska i nacionalna zastupuljenost, onda je jasno da se ti interesi ne brane, ili slabo brane.Ako je pak drugačije, Borenović je na postavljeno novinarsko pitanje u vezi sa ovim trebao konkretno da odgovori, a ne da koliši kao kiša oko Kragujevca i praktično ništa konkretno ne kaže. Treba kazati istinu ma kakva god ona bila.

ODGOVORITE
Name

re Jole od Topole

31.08.2015 10:43

Borenovic ko andol, nit pomaze nit odmaze.

Name

nn

27.08.2015 16:51

E svasta...

ODGOVORITE